Hlavní obsah

Na Rallyesprintu létal Gondík a vyhrál Pech

PRAHA

Václav Pech a Petr Uhel přijeli s Fordem Focus WRC už potřetí první do cíle Pražském rallysprintu. "Začali jsme zvolna a na druhém měřeném úseku ještě zhasl motor, takže chvíli vedl Valoušek, ale pak už vše fungovalo podle našich představ, takže s krásným loučením se sezónou jsme spokojení," liboval si letošní mistr v rallysprintech a vicemistr v rallye Václav Pech.

Foto: ewrc.cz/Daniel Porazil

Václav Pech s vozem Ford Focus WRC

Článek

Diváky tradičně bavili kolečky na ruční brzdu Emil Triner se seatem Cordoba i Karel Trojan s octavií, který měl ale defekt stejně jako Dan Landa s mitsubishi. Zpestřením byli i dva cizinci - sedmá skončila čerstvá akvizice boleslavského továrního týmu Fin Jani Paasonen s mitsubishi, hned za ním dojel Skot Alister McRae se subaru.

Strahov byl v obležení dvou desítek tisíc fanoušků, kteří fandili i vozům, v nichž roli navigátorek převzaly české miss. Lucie Váchová usedla do Fordu Escort vedle Antonína Bergra. "Nechala jsem se přemluvit, ráda zkouším všechno možné, ale nelituji. Nestačím se ani bát. Čtu itinerář, nekoukám ven a věřím řidiči," říkala s úsměvem. Kilometr před cílem však smíšenou posádku zastavil prasklý klínový řemen.

Kateřina Stočesová startovala podruhé, letos jako spolujezdkyně Jiřího Bryndy v octavii. V konečné klasifikaci skončili na 21. místě. "Jedu v silnějším, a tudíž i rychlejším autě než loni, ale stejně se nebojím. Rallye je adrenalinový sport a ty mě baví," tvrdila Stočesová.

Jen chvilku vydržela na trati zahrnující šest rychlostních zkoušek další celebrita Dalibor Gondík, navigující Jiřího Volfa v Octavii WRC, která hned při druhém testu udělala kotrmelec. Mediálním partnerem tečky za sezónou rallye bylo Právo.

Výsledky:
1. Pech, Uhel 27:27,6 min, 2. Valoušek, Scalvini (obě Ford Focus WRC) +25,1 s, 3. Triner, Kameníček (Seat Cordoba WRC) +52,9.

Reklama