Hlavní obsah

Kopecký se bude snažit obhájit triumf na Rallye Kanárské ostrovy

Las Palmas/Praha

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký bude jedním z hlavních favoritů Rallye Kanárské ostrovy, třetího závodu mistrovství Evropy. Kopecký bude v soutěži, která začne v pátek, obhajovat loňské prvenství a zároveň se bude snažit navázat na jediný úspěšný start v této sezóně. Český pilot ovládl úvodní díl seriálu, který byl i součástí českého šampionátu, lednovou Jänner rallye.

Foto: skoda-auto.com

Jan Kopecký.

Článek

"Kanáry patří mezi naše nejoblíbenější soutěže. Škoda tu vyhrála v minulých letech třikrát po sobě a z toho je na dvou prvenstvích vyryto mé jméno - chceme na to navázat," uvedl Kopecký v tiskové zprávě mladoboleslavské automobilky.

Jedenatřicetiletý pilot vyhrál v roce 2010, o rok později byl nejrychlejší Fin Juho Hänninen a Kopecký skončil s odstupem 1,5 sekundy druhý. Loni porazil druhého Andrease Mikkelsena z Norska o 28 sekund. "Jsou zde krásné tratě, perfektní asfalt. Náš cíl je bojovat opět o nejvyšší příčky," dodal Kopecký.

Čeká se start Kubici

Hlavními soupeři Kopeckého by měli být Ir Craig Breen, Brazilec Daniel Oliveira nebo domácí Luis Monzon. Lídr ME Jari Ketomaa z Finska přihlášený není. Velká pozornost bude upřena i na start bývalého pilota formule 1 Roberta Kubici z Polska, který by se měl v této sezóně věnovat rallye a čeká ho premiérový závod s podporou týmu Citroën.

Průběžné pořadí ME:
1. Ketomaa (Fin./Ford Fiesta S2000) 39
2. Kopecký (ČR/Škoda Fabia S2000) 38
3. Delecour (Fr./Peugeot 207 S2000) 32
...7. Pech (ČR/Mini John Cooper Works S2000) 20
8. Černý (ČR/Škoda Fabia S2000) 20

Reklama

Související témata: