Hlavní obsah

Kubica poprvé připustil: Návratu do formule jedna se možná nikdy nedočkám

Praha

Polský pilot poprvé připustil, že návratu do světa formule jedna se už možná nikdy nedočká. Kariéra osmadvacetiletého závodníka dostala závažnou ránu v únoru 2011, kdy měl těžkou nehodu při Ronde di Andora Rally v Itálii.

Foto: Sport.cz

Robert Kubica s vozem Citroën DS3 RRC při Rallye Kanárské ostrovy.

Článek

Navzdory vážným zraněním, četným komplikovaným zlomeninám a velké ztrátě krve se dokázal krakovský rodák obdivuhodně zotavit a dokonce znovu začal závodit, jenže návrat do F1 je pro něj zatím v nedohlednu.

Bývalý jezdec týmů BMW Sauber a Renault se při testech na nadcházející Portugalskou rallye svěřil, že se bojí, že už se do formule nikdy nevrátí.

„Když děláte všechno pro to, abyste se stal jezdcem F1, což se vám podaří a stanete se, snad to můžu říct, zavedeným pilotem a ze dne na den je tenhle život pryč, není to jednoduché," připustil Kubica.

Sázka na rallye

„Samozřejmě bych se chtěl do F1 vrátit, ale vím, že se to nemusí povést. Jsou věci, na které nemám žádný vliv, což dělá situaci mnohem těžší," pokračoval.

Naději vidí v rallye, kde momentálně závodí s novým autem Citroen DS3: „Rallye mi může pomoct vrátit se do tohoto sportu, a určitě mi pomůže zvednout hlavu."

Díky povolení od FIA může závodit se speciálně upraveným vozem, který mu umožňuje řídit i s následky zranění ruky.

„Máme povolení od FIA, za které bych moc rád poděkoval. Mám řazení na levé straně, díky němuž můžu mít pravou rukou stále na volantu, což mi umožňuje řídit s mými následky mnohem bezpečněji," pochvaloval si Kubica.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články