Hlavní obsah

Prokop trefil skálu a vletěl mezi stromy, přesto je ve světě osmý. Už se těší do Argentiny, kde psal historii

Praha

Potřetí v sezóně vybojoval Martin Prokop s Fordem Fiesta WRC sedmé místo v mistrovství světa automobilových soutěží. Během víkendu při Portugalské rallye zopakoval výsledky z Monte Carla a ze Švédska, v součtu s dvěma body za vystoupení v Mexiku drží v šampionátu průběžnou osmou pozici s dvaceti body.

Foto: www.martinprokop.com

Martin Prokop s Fordem Fiesta WRC na trati Portugalské rallye.

Článek
Fotogalerie

„Portugalsko hodnotím jako vydařený závody, protože dokud mě nezradila technika, pěkně jsme se s Polákem Kosciuszkem přetahovali o vteřiny. I když je pravda, že šlo trošku o náš soukromý boj na stejné značce pneumatik, protože jiné srovnání je bohužel složitější," hodnotil vystoupení ve čtvrtém podniku mistrovství světa rodák z Jihlavy.

Během poslední nedělní etapy si prožil hodně krušnou chvilku. „S přibývajícími metry rychle ubýval vzorek na gumách. Během poslední rychlostní zkoušky jsem asi kilometr před cílem auto přetočil, odrazil se od skaliska a skončil mimo trať mezi stromky," popisoval horkou chvilku Prokop.

„Nakonec náš výlet mimo trať neměl vážný dopad. Určitý čas jsme ztratili, ale dokázali jsme se vrátit na trať. Do cíle jsme dorazili na úplně oholených gumách, které připomínaly okruhové slicky," usmíval se spokojeně Prokop.

Za tři týdny jej čeká další díl šampionátu v Argentině, kde před rokem skončil čtvrtý v absolutním pořadí, což byl historicky nejlepší výsledek české posádky v mistrovství světa. „Přípravy budou trošku hektické, protože jsme z Portugalska posílali motor na repasi do Anglie. V jihlavských dílnách mechanici připraví auto na letecký transport do Argentiny," popsal Prokop nejbližší program.

Reklama

Související témata: