Hlavní obsah

Na dakarské rallye zemřel Španěl Pérez

Rallye Dakar si dnes vyžádala 44. oběť ve své sedmadvacetileté historii. V nemocnici ve španělském Alicante podlehl v pondělí vážným vnitřním zraněním motocyklista José Manuel Pérez, který havaroval ve čtvrtek během maratónské etapy v Mauritánii. Jednačtyřicetiletý španělský jezdec se vydal vstříc náročnému pouštnímu dobrodružství už počtvrté.

Článek

Ve čtvrtek během nejdelšího měřeného testu na letošní rallye spadl ještě před prvním kontrolním bodem a v Zúerátu musel být okamžitě za velmi špatných podmínek operován. Jeho vážný zdravotní stav nedovolil převoz do lepší nemocnice.

Bude mít letošní ročník Rallye Dakar ještě nějaké oběti?
Hlasujte v anketě na konci článku!

"Měl velmi těžké poranění břicha a vnitřností, musela mu být vyjmuta slezina a také část ledviny. Poté Péreze letadlo mauritánské armády dopravilo do Dakaru a v neděli do Španělska. Zdálo se, že jeho stav je stabilizovaný, ale v noci na dnešek v Alicante zemřel," řekl agentuře AFP ředitel závodu Etienne Lavigne.

Než se Pérez na letošní rallye vydal, slíbil manželce, že to bude jeho poslední účast. Měli spolu dvě děti. Nejlepším Pérezovým výsledkem v tomto ročníku bylo 31. místo v první etapě. Než havaroval, byl v průběžném pořadí kategorie motocyklů na začátku druhé stovky.

Pérez je v historii Dakaru první španělskou obětí a celkově desátým motocyklistou, který závod nepřežil. Naposledy přišel při nejtěžší rallye o život před dvěma lety francouzský spolujezdec Bruno Cauvy.

Reklama

Související témata: