Hlavní obsah

Tomečkův pouštní smutek zahnaly buchty a tatrovka

PŘÍBOR

České buchty a opravená stará tatrovka vrátila Tomáši Tomečkovi chuť do závodění. Když se v pondělí večer vrátil z neúspěšné Rallye Dakar, pořád s ním cloumalo zklamání. Drobná závada zastavila posádku už na začátku soutěže, půlroční práce přišla vniveč. Uvítání sousedů z příborské části Klokočov ale okamžitě z jeho tváře vyhnalo smutek.

Foto: PRÁVO/Josef Gabzdyl

Tomáš Tomeček i s dvouletou dcerkou Stellou s chutí vyzkoušeli opravenou Tatru 805.

Článek

Tomeček dostal v Příboru na Novojičínsku nejprve kynuté buchty, které si ještě před prosincovým odjezdem přál, a potom se sousedé vytasili s největším trumfem - opravenou Tatrou 805, se kterou Tomeček kdysi jezdil terénní závody.

"Dělali jsme na ní celý víkend, abychom ji zprovoznili. Snad se nám podařilo zaplašit jeho smutek. Hlavně, že se vrátil zdravý," vysvětlovali Klokočovští.

Přivítání zřejmě nejznámějšího místního občana po Dakaru už patří k tradicím, jenže letos s ničím takovým Tomeček nepočítal. "Vždyť jsem si po tak brzkém vypadnutí žádnou slávu nezasloužil. Sousedé moc potěšili," konstatoval jezdec, který se v unikátním automobilu musel projet.

V úterý už s mechaniky rozebírali závodní vůz a zjišťovali, proč se porouchal. "Řečeno socialisticky, přijmeme účinná opatření, aby se to neopakovalo. I na příští ročník Dakaru chci kvůli Klokočovu a Tatře odjet," prohlásil Tomeček s úsměvem.

Po otázce, jestli nelituje, že už v pouštní rallye skončili všichni Češi, se však naoko zlobil. "Určitě je mi hodně líto vypadnutí Karla Lopraise, ale chci upozornit, že jedna Tatra, i když pod brazilskou vlajkou, stále jede. A to považuji za hodně důležité.

Reklama

Související témata: