Hlavní obsah

Ogier chyboval a Loeb se ujal vedení v Argentinské rallye

Aktualizováno

Sébastien Loeb se ve druhé etapě ujal vedení v Argentinské rallye. Francouzský pilot Citroënu využil chybu dosavadního lídra a krajana Sébastiena Ogiera v sedmé rychlostní zkoušce. Tovární jezdec Volkswagenu se nevešel na rozbahněné cestě do jedné z dlouhých zatáček a couváním zpět na trať nabral zhruba třičtvrtěminutovou ztrátu.

Foto: Nicolas Aguilera, ČTK/AP

Sebastien Loeb během Argentinské rallye.

Článek

Francouzský lídr šampionátu v té chvíli klesl až na třetí místo za Mikka Hirvonena z Finska v dalším citroënu. Oba měli v dalším testu defekt, ale Seveřan jel plných 20 kilometrů s prázdným kolem, a tak si pořadí znovu vyměnili. V následující zkoušce potkaly Hirvonena i problémy s elektrikou a propadl se až na šestou pozici.

Ogier ztrácí po devíti erzetách na Loeba 40 sekund. Třetí je Rus Jevgenij Novikov ve fordu, který vytěžil i z defektu Ogierova týmového kolegy Jariho-Mattiho Latvaly z Finska. Novikova už dělí od lídra přes dvě a půl minuty.

Martin Prokop s fiestou klesl na deváté místo. Po čtvrteční nehodě měl problémy s dveřmi, které se mu v dopolední části za jízdy otevíraly. Především ale podle očekávání neodolal ataku favorizovaného Madse Östberga z Norska rovněž ve fordu, který jede od čtvrtka se ztrátou kvůli technickým problémům. K Prokopovi se navíc blíží další elitní jezdec Dani Sordo ze Španělska, který pro změnu dohání manko po havárii.

Druhá etapa má ještě na programu po půlnoci SELČ šestikilometrovou diváckou superspeciálku, v sobotu pátý závod mistrovství světa vyvrcholí čtyřmi testy.

Argentinská rallye, pátý závod MS v automobilových soutěžích:
Po devíti rychlostních zkouškách:
1. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3 WRC) 3:27:25,0
2. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R WRC) -40,3
3. Novikov, Minorová (Rus., Rak./Ford Fiesta RS WRC) -2:39,5
4. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R WRC) -2:53,0
5. Neuville, Gilsoul (Belg./Ford Fiesta RS WRC) -3:31,1
6. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citroën DS3 WRC) -6:41,9,
...9. Prokop, Ernst (ČR/Ford Fiesta RS WRC) -11:59,2.

Reklama

Související témata: