Hlavní obsah

Kopecký bude na Korsické rallye hájit vedení v seriálu ME

Ajjacio

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký bude v nadcházející Korsické rallye hájit vedení v seriálu mistrovství Evropy v automobilových soutěžích. Pilot vozu Škoda Fabia S2000 proměnil všechny tři starty v letošním šampionátu ve vítězství a mezi hlavní favority bude patřit i v pátek a v sobotu ve Francii.

Foto: skoda-auto.com

Jan Kopecký se Škodou Fabia S2000 na tratí Rallye Azory 2013.

Článek

Ambice na přední umístění v asfaltové soutěži plné zatáček, která byla v minulosti součástí mistrovství světa, ale má i řada dalších jezdců. Svou rychlost se bude snažit potvrdit bývalý pilot formule 1 Robert Kubica z Polska. Na vítězství budou útočit i Ir Graig Breen, domácí Francois Delecour, Bryan Bouffier nebo Stéphane Sarrazin.

"Chceme navázat na dosavadní výkony a dojet co nejvíce vpředu. Korsická soutěž má svá specifika, jak víme z minulého roku. Jdeme ale na start s patřičným odhodláním," uvedl Kopecký, který loni na Korsice nestačil jen na Španěla Daniho Sorda a skončil druhý. Na pomyslné stříbrné pozici dojel i o rok dříve.

Vedle Kopeckého se v Korsické rallye představí také Antonín Tlusťák a Jaroslav Orsák. Pořadatelé pro jezdce připravili trať s jedenácti rychlostními zkouškami o celkové délce 248 km.

Průběžné pořadí ME:
1. Kopecký (ČR/Škoda Fabia S2000) 115
2. Breen (Ir./Peugeot 207 S2000) 88
3. Ketomaa (Fin./Ford Fiesta RRC) 39
...9. Pech (ČR/Mini John Cooper Works S2000) 20
10. Černý (ČR/Škoda Fabia S2000) 20

Reklama

Související témata: