Hlavní obsah

Schwarz je zatím optimistou

PRAHA

Tým Škoda Motorsport se po roční odmlce, kdy absolvoval pouze vybrané podniky MS v rallye a zaměřoval se na vývoj Fabie WRC, vrací do kompletního seriálu mistrovství světa, který odstartuje v pátek tradiční soutěží v Monte Carlu.

Foto: Škoda Motorsport/Ralph Hardwick

Armin Schwarz za volantem Fabie WRC.

Článek

Mladoboleslavský tým nasadí svoji jedničku v podobě Němce Armina Schwarze, druhý vůz bude pilotovat nováček v týmu Francouz Alex Bengue. Piloty čeká při soutěži mnoho změn. Pořadatelé totiž vynechali několik rychlostních zkoušek, a tak není vyloučeno, že v rozpisu posádek bude chybět led a sníh.

"Nové tratě nám mohou přinést nejhorší počasí v podobě deště, což by pro mě mělo být dobré," přemítal před soutěží Armin Schwarz, který má s fabií už dostatek zkušeností. Všichni očekávají s napětím, jakých výsledků bude tým dosahovat, neboť Schwarz před nedávnem prohlásil, že klidně může jít o poslední sezónu Škody Motorsport v mistrovství světa.

Německý jezdec je ale před startem první soutěže optimista. "Máme za sebou dva velmi dobré testy na rozdílných površích. Jeden jsme absolvovali před vánočními svátky a druhý po Novém roce. Věřím, že podáme velmi dobrý výkon."

Bengue si konkrétní cíle nedává

První ostrý start s Fabií WRC čeká bývalého francouzského šampióna Alexe Bengueho. "S testy jsem spokojený, upravili jsme množství hodnot v nastavení. Šlo zejména o celkové vyvážení vozu. Změny se týkaly i motoru, brzd a diferenciálů," hlásí mladíček, který si hledal optimální způsob nastavení.

"Můj styl je od Arminova velmi odlišný, takže jsme nemohli použít jeho set-up. Velmi důležitý bude shakedown před samotnou soutěží, ale z celého týmu mám ten nejlepší pocit."

Zatímco Schwarz už za sebou má startů v monackém knížectví nepočítaně, Bengueho čeká teprve druhý start na legendární Rallye Monte Carlo. "Je pro mě těžké si dávat nějaké konkrétní cíle. Budu se se soutěží stále seznamovat, ale chci usilovat o co nejlepší výsledek a také o to, abych svému novému týmu poskytl co nejvíce informací."

Celkem urazí posádky 352 kilometrů na měřených zkouškách. Vedoucí týmu Škoda Motorsport Martin Mühlmeier je plný očekávání. "Každý v týmu se na novou sezónu těší, i když při šestnácti soutěžích a šesti továrních týmech nebude jednoduchá. Na Monte Carlo jsme se dobře připravili, při testech jsme absolvovali více než 1000 kilometrů."

Reklama

Související témata: