Hlavní obsah

Na krumlovské rallye dojde poprvé k souboji Pecha s Krestou

Český Krumlov

Třetí závod mistrovství České republiky v automobilových soutěžích - Rallye Český Krumlov - nabídne letos poprvé souboj Romana Kresty a Václava Pecha. Loňský vicemistr Kresta předchozí dva díly domácího šampionátu vynechal, na jihu Čech ale nebude chybět. Pech se na start 41. ročníku populární rallye postaví jako lídr průběžného pořadí seriálu.

Foto: www.roman-kresta.cz

Pilot rallye Roman Kresta.

Článek

Kresta se v Českém Krumlově radoval již sedmkrát z vítězství, letos si chce ale rallye hlavně užít. Kvůli omezenému soutěžnímu programu jej totiž konečné výsledky nemusejí tolik zajímat.

"O osmé vítězství mi nyní vůbec nejde. Závod chceme samozřejmě slušně odjet, ale tím nejhlavnějším bude, abychom se pořádně svezli a krumlovské tratě si s Petrem (Grossem - spolujezdcem) náležitě užili," uvedl Kresta, který se těší i na nejslavnější krumlovskou erzetu Malonty. "U nás není mnoho úseků, které mají podobné kouzlo," podotkl.

Pocit vítězství v této rallye zažil již i Pech, který byl nejrychlejší v letech 2002 a 2003. "Je to nádherná soutěž s mnoha skoky. Naskáčeme tady během jedné rallye tolik co za rok v celém šampionátu," řekl Pech, který má před náročnou tratí respekt. "Dobře vím, že může být hodně zrádná a vše může zkomplikovat i měnící se počasí a pro toto období typické bouřky se silnými přívaly vody," uvedl.

Pech vede MMČR s náskokem 43 bodů před Jaromírem Tarabusem. A svou pozici chce udržet. "Zisk bodů je pro nás v Krumlově rozhodující. Rozhodně nedáme svou kůži soupeřům zadarmo, protože si uvědomujeme, že na konci roku bude každý bod důležitý," podotkl Pech, který před rokem skončil v Českém Krumlově třetí za vítězným Janem Kopeckým a Krestou.

Loňský ročník rallye poznamenala tragická nehoda, při které zahynul spolujezdec Aleš Zimolka, a soutěž byla následně předčasně ukončena.

Letos pořadatelé pro závodníky připravili trať s 14 rychlostními zkouškami o celkové délce 170 km; sedm se jich pojede v pátek a sedm v sobotu.

Průběžné pořadí MMČR (po 2 ze 7 závodů):
1. Pech (Mini John Cooper Works S2000) 140 b.
2. Tarabus (Škoda Fabia S2000) 97
3. Kopecký (Škoda Fabia S2000) 80
4. R. Odložilík (Škoda Fabia S2000) 70
5. Orsák (Mitsubishi Lancer Evo IX) 46
6. J. Jelínek (Škoda Fabia S2000) 42

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články