Hlavní obsah

Loeb zaútočí v Monte Carlu na hattrick

MONTE CARLO

Pilot továrního týmu Citroën Sébastien Loeb bude v úvodním podniku seriálu MS v rallye v Monte Carlu útočit na třetí vítězství v řadě. "Od té doby, co sedím za volantem, chci vždy vyhrát," říká obhájce titulu mistra světa. Do 73. ročníku nejstarší soutěže v seriálu odstartuje ve voze Xsara WRC poprvé také Francois Duval, který v minulém roce působil v týmu Ford.

Foto: Citroën

Jezdec továrního týmu Citroën Sébastien Loeb bude v Monte Carlu útočit na třetí vítězství v řadě.

Článek

Na otázku, jak se cítí v roli favorita, Loeb uvedl: "Co se s tím dá dělat, nemám na výběr. Uvědomuji si, že každá série, i vítězná, musí někdy skončit. Něco mi ale říká, že by se přerušovat nemusela." O ničem jiném, než o zahájení vítězné cesty za dalším titulem, nemluví ani šéf fýmu Guy Fréquelin. "Obhajoba nebude lehká, ale tým neustále nachází novou motivaci, je jako nevysychající pramen. Rozhodně nechceme nic vypustit," řekl.

"Moje premiéra za volantem Citroënu se odehraje asi na suchém asfaltu, což nebude tak náročné na řízení," míní druhý jezdec týmu Francois Duval. Trasa letošní rallye byla totiž oproti minulým ročníkům svedena více na jih do nižší nadmořské výšky. Na trati by proto na jezdce neměly čekat nástrahy v podobě námraz, sněhu či ledových ploten. Duval by chtěl v Monte Carlu dojet na stupních vítězů. Pro celou sezónu si určil cíl skončit mezi třetím a pátým místem.

Citroën se do historie rallye Monte Carlo nesmazatelně zapsal v sezóně 2003. Tehdy se totiž na stupních vítězů srovnali všichni tři jezdci týmu - Loeb, Colin McRae a Carlos Sainz.

73. ročník Rallye Monte Carlo
celkem1360,13 km, z toho 353,07 km měřených v 15 RZ
shakedownčtvrtek 20. ledna od 8 do 11 hodin na úseku Col de Castillon - Col St Jean
první etapa - pátek 21. ledna483,63 km, z toho 108,51 km měřených ve 4 RZ, start v 7:00, konec v 19:05
druhá etapa - sobota 22. ledna562,04 km, z toho 128,48 km měřených v 5 RZ, start v 6:45, konec etapy ve 20:00
třetí etapa - neděle 23. ledna314,46 km, z toho 116,08 měřených na 6 RZ, start v 6:52, příjezd do cíle rallye kolem 14:33

Reklama

Související témata: