Hlavní obsah

Monte Carlo: Duval nejrychlejší v shakedownu, Kresta sedmý

MONTE CARLO

Mistrovství světa v rallye se začíná rozjíždět na plné obrátky. Do startu první etapy tradiční Rallye Monte Carlu zbývají hodiny, ve čtvrtek týmy absolvovaly ostrý test při ranním shakedownu. Nejrychlejším časem se blýskl nováček v týmu Citroën Francois Duval z Belgie, Roman Kresta při své premiéře v barvách Fordu zajel sedmý čas.

Foto: Citroën

Jezdec továrního týmu Citroën Francois Duval z Belgie

Článek

Duval při posledním testu před startem soutěže získal skalp dvojnásobného mistra světa Markuse Grönholma s peugeotem, třetí čas zajel obhájce mistrovského titulu a Duvalův týmový kolega Sébastien Loeb.

Bývalý pilot mladoboleslavské Škody Toni Gardemeister stejně jako Kresta získává první zkušenosti s Focusem WRC a ve čtvrtek byl v souboji s chronometrem čtvrtý. Před českého jezdce se při shakedownu ještě vměstnali Gilles Panizzi s mitsubishi a mistr světa z roku 2003 Petter Solberg se subaru.

Za Krestou se v desítce nejlepších srovnali Armin Schwarz s Fabií WRC, nová tvář u Peugeotu Märkko Martin a Stéphane Sarrazin se subaru. Spokojený nemohl být druhý jezdec továrního týmu Mitsubishi Harri Rovanperä, který zajel třináctý čas.

Posádky ve čtvrtek překvapila zpráva, že proti původním předpokladům zřejmě budou některé výš položené části soutěže pod sněhem či ledem.

Úvodní rallye světového šampionátu se letos jede v nižší nadmořské výšce a čekalo se, že bude mít především asfaltový charakter. Zatím ale vše nasvědčuje tomu, že se jezdci a příznivci automobilových soutěží mohou těšit na tradiční, a tudíž nevyzpytatelné Monte Carlo.

Reklama

Související témata: