Hlavní obsah

Loeb drží vedení, Kresta je sedmý

MONTE CARLO

Úřadující šampión Francouz Sebastien Loeb s Citroënem Xsara WRC si v sobotní druhé etapě Rallye Monte Carlo připsal vítězství ve čtyřech rychlostních zkouškách z pěti, čímž uhájil průběžné vedení. Před druhým Marcusem Grönholmem na peugeotu má téměř dvouminutový náskok. Druhou etapu nejstarší rallye v seriálu MS poznamenalo několik havárií.

Foto: Citroën

Úřadující šampión Francouz Sebastien Loeb jede vstříc svému dalšímu úspěchu ve druhé etapě Rallye Monte Carlo.

Článek
Fotogalerie

Český pilot Roman Kresta na fordu je po druhém dni na sedmém místě. Skvěle vyšla sobota i Alexandrovi Benguemu z týmu Škoda Motorsport. Francouz dojel dvakrát jako první. Potížím se však nevyhnul v 9 rychlostní zkoušce (RZ), ve které dojel až 24., a průběžně mu tak patří osmá příčka. Jeho týmový kolega Armin Schwarz skončil v soutěži v závěru sedmé RZ. S fabií vyjel mimo trať a závod pro něj skončil v nemocnici, kde mu ošetřili poraněné rameno.

V soutěži skončil i Loebův týmový kolega Francoise Duval, který v šesté RZ narazil do telegrafního sloupu. Po havárii musel být jeho spolujezdec Stephane Prevot přepraven do nemocnice. Vedoucí závodník startovního pole a obhájce prvenství Loeb u svého kolegy zastavil a od vedení soutěže dostal náhradní čas, stejně jako za sedmou RZ, ve které se ani nepostavil na start, uvádí ČTK.

Štěstí a neštěstí bývalých pilotů Škody

Zatímco bývalý pilot mladoboleslavské škodovky Francouz Didier Auriol jedoucí na Peugeotu 206 WRC se musel se soutěží kvůli poruše motoru rozloučit, další expilot českého týmu Fin Toni Gargemeister hájící barvy Fordu si vedl více než dobře.

Tři RZ dojel jako třetí, čímž si v průběžném pořadí polepšil z pátého na třetí místo a na druhého Grönholma ztrácí necelých patnáct vteřin. Zatím mu tak jeho předsevzetí, skončit na stupních vítězů, vychází více než dobře.

Třetí a poslední den rallye na závodníky čeká šest měřených úseků.

Rallye Monte Carlo - druhá etapa
Poř.Pilot/Navigátortýmčas
1LOEB/ELENACITROEN TOTAL2:50:34.8
2GRÖNHOLM/RAUTIAINENMARLBORO PEUGEOT TOTAL+01:54.7
3GARDEMEISTER/HONKANENBP FORD WORLD RALLY TEAM+02:08.3
4SOLBERG/MILLSSUBARU WORLD RALLY TEAM+02:17.5
5PANIZZI/PANIZZIMITSUBISHI MOTORS MOTOR SPORTS+02:45.1
6MARTIN/PARKMARLBORO PEUGEOT TOTAL+03:44.3
7KRESTA/TOMANEKBP FORD WORLD RALLY TEAM+04:24.1
8BENGUE/ESCUDEROŠKODA MOTORSPORT+04:58.1
9ROVANPERA/PIETILAINENMITSUBISHI MOTORS MOTOR SPORTS+06:10.2
10STOHL/MINORCitroën Xsara WRC+07:13.7
11WARMBOLD/CONNELLYBP FORD WORLD RALLY TEAM+11:26.9

Reklama