Hlavní obsah

Švédskou rallye pojedou s fabií Tuohino i Ekström

PRAHA

Mladoboleslavský tým Škoda Motorsport poodhalil své záměry se složením týmu v následujících soutěžích mistrovství světa. Švédskou rallye pojede jako dvojka za Arminem Schwarzem Fin Janne Tuohino, následně v Mexiku a na Novém Zélandu usedne do druhé fabie WRC jeho krajan Jani Paasonen. Vedoucí týmu Martin Mühlmeier to uvedl na internetovém serveru rallye- magazin.de.

Foto: Škoda Motorsport

Němec Armin Schwarz s vozem Škoda Fabia WRC na trati druhé rychlostní zkoušky Ralye Monte Carlo 2005.

Článek

Schwarz se v úvodu seriálu v Monte Carlu lehce zranil a jeho start ve Švédsku není stoprocentně jistý. O druhém únorovém víkendu ve Švédsku se vedle dvojice Schwarz - Tuohino představí v barvách Škody i domácí Mattias Ekström, který v loňské sezóně vyhrál prestižní německý okruhový seriál DTM. Nemůže však bodovat do Poháru konstruktérů.

Jak dopadnou škodovky na Švédské rallye?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Pravidelné nasazování třetího vozu podle Mühlmeiera nebude pravidlem a bude záležet na výsledcích. Stát by se tak mělo například ve Finsku, kde se Schwarzem pojedou Tuohino i Paasonen.

Za Škodu v letošní sezóně jezdí i Francouz Alexandre Bengue, který skončil v Monte Carlu devátý a další závod by měl absolvovat v srpnu v Německu. Šanci by podle předsezonních informací měl dostal opět i úřadující český šampion Jan Kopecký.

Reklama

Související témata: