Hlavní obsah

VIDEO: Prokop sní o výsledku roku! Do soutěže na smaragdovém ostrově je přihlášený i kouzelník Žito

Šest startů, čtyři sedmá místa. Cíl Martina Prokopa, jediného českého pilota v rallyeovém mistrovství světa pro nadcházející pokračování šampionátu na Sardínii je jednoznačný: vylepšit letošní maximum. Prokop dosud bodoval ve všech šesti podnicích, v průběžném pořadí mu patří desáté místo.

Test Martina Prokopa před Italskou rallyeVideo: Jipocar Racing Team

 
Článek
Fotogalerie

"Při minulé Rallye Akropolis jsem si upevnil sebevědomí a doufám, že do druhé poloviny sezóny vstoupíme nejlepším výsledkem letošního roku," přál si pilot Fordu Fiesta WRC, který do úvodní páteční etapy na ostrově nazývaném pro krásnou přírodu též jako smaragdový vyrazí pátý v pořadí.

Mezi startovními posádkami soutěže, která celkem čítá šestnáct měřených úseků dlouhých 304,5 kilometru, je i Daniel Landa se startovním číslem 89. Je přihlášený pod svým uměleckým jménem Žito, pojede s Mitsubishi Lancer Evo IX a bude zde natáčet další část filmu "o kejklení i koučinku".

V pozici lídra MS se na start postaví Francouz Sébastien Ogier, který vyhrál tři z dosavadních šesti rallye. Předešlá soutěž v Řecku se ale Ogierovi výsledkově nevydařila, jeho šance na vítězství ukončily technické problémy. I proto se současná jednička továrního týmu Volkswagen chce v Itálii prezentovat lepším výkonem.

Reklama

Související témata: