Hlavní obsah

Kopecký vyhrál potřetí za sebou Rallye Hustopeče

Tovární jezdec Škody Jan Kopecký vyhrál potřetí za sebou Rallye Hustopeče. V dramatickém souboji porazil ve čtvrtém dílu mezinárodního mistrovství České republiky druhého Václava Pecha o 2,2 sekundy. Pech si ale i tak upevnil průběžné vedení v šampionátu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Posádka Jan Kopecký a Pavel Dresler 22. června na trati čtvrtého podniku mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích, Rallye Hustopeče. Kopecký s Dreslerem soutěž vyhrál.

Článek

Úřadující český mistr Kopecký, který v domácím seriálu startuje letos jen příležitostně, bojoval s Pechem o vedení od páteční první rychlostní zkoušky. V šesté erzetě se v sobotu sice Pech dokázal dostat do čela, ale hned v následném testu jej Kopecký předstihl a první místo udržel až do cíle.

Pilot vozu Škoda Fabia S2000 si připsal druhé letošní prvenství v MMČR, vyhrál i lednovou Jänner rallye, která byla zároveň součástí mistrovství Evropy, jemuž se Kopecký v této sezóně prioritně úspěšně věnuje.

"Od první vložky bylo jasné, že budeme závodit, co to půjde. Dnes byla nutná dávka rizika, Venca (Pech) na předposlední zrychlil o deset vteřinek, což bylo za stálých podmínek hodně. V poslední erzetě jsme museli přidat menší riziko, ale vyšlo to," řekl Kopecký, který označil letošní výhru v Hustopečích za nejtěžší ze všech tří.

A to i kvůli tomu, že se posádky musely vyrovnat se změnami počasí. V pátek dokonce pršelo. "Zažil jsem Hustopeče poprvé na vodě, tady nikdy nepršelo a vždy bylo sucho. Bylo to něco nového, ale zároveň i příjemné zpestření. Je vidět, že i za takových nestálých podmínek se dá jet vyrovnaný souboj, což je skvělé," pochvaloval si Kopecký, jenž postoupil v průběžném pořadí MMČR na třetí místo.

I Pech byl v cíli spokojený

Pech sice souboj s Kopeckým těsně prohrál, i on byl ale v cíli spokojený. "Skončit druhý po takovém souboji, to nemrzí. Je to hezčí než být první s minutovým náskokem," řekl Pech, který o vítězství bojoval až do cíle. "V poslední vložce vše vygradovalo. Skončit o dvě vteřiny za továrním týmem na takové soutěži a být rovnocenným soupeřem, je super," podotkl Pech. Hlavní aspirant na zisk titulu ale přiznal, že od začátku jel "na hraně", protože chtěl zkusit Kopeckého porazit.

Třetí místo na jihu Moravy obsadil Jaromír Tarabus, který za Kopeckým zaostal o 1:44 minuty.

Domácí šampionát pokračuje od 12. do 14. července v okolí Mladé Boleslavi, kde se bude konat Bohemia rallye. A opět se dá čekat souboj Pecha s Kopeckým, který bude v domácí soutěži Škody startovat. O nejvyšší pozice bude na "Bohemce" bojovat i Roman Kresta, který stejně jako Kopecký v českém mistrovství pravidelně nestartuje.

Agrotec Petronas Syntium rallye Hustopeče, čtvrtý podnik MMČR v automobilových soutěžích:
1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia S2000) 1:38:24,7
2. Pech, Uhel (Mini John Cooper Works S2000) -2,2
3. Tarabus, Trunkát (Škoda Fabia S2000) -1:44,8
4. J. Jelínek, Machů (Škoda Fabia S2000) -3:36,4
5. R. Odložilík, Tureček (Škoda Fabia S2000) -3:46,5
6. Štajf, Rajnoha (Subaru Impreza STI) -6:04,2

Reklama

Související témata: