Hlavní obsah

Souboj Kopeckého a Pecha bude pokračovat na Rallye Bohemia

Tři týdny po dramatické bitvě Jana Kopeckého a Václava Pecha na jižní Moravě pokračuje domácí šampionát v automobilových soutěžích v okolí Mladé Boleslavi. Pátým dílem seriálu je jubilejní 40. ročník Rallye Bohemia, na kterém se oba sokové opět potkají a budou patřit mezi hlavní aspiranty na vítězství.

Foto: skoda-auto.com

Jan Kopecký se Škodou Fabia S2000.

Článek

Kopecký se sice v letošním roce věnuje prioritně startům v mistrovství Evropy, které průběžně vede, na 'Bohemce' ale nemůže chybět. Rallye je pro tovární tým Škody domácím závodem. "Bohemka je pro nás všechny cosi speciálního. Chceme se prezentovat v top formě a vybojovat třetí vítězství v sezóně. Na trati nás bude podporovat spousta fanoušků a zaměstnanců značky Škoda. Mohou se spolehnout, že pojedeme naplno," uvedl Kopecký.

V Hustopečích porazil druhého Pecha jen o 2,2 sekundy a vyrovnaný souboj se dá očekávat i nyní. Také pro Pecha, který kraluje MMČR, je nadcházející rallye jedním z vrcholů sezóny. Před startem je ale obezřetný.

Pomalejší pneumatiky

"Rallye Bohemia je první soutěží, kde máme nařízeno používat nové pneumatiky. Jsou vyrobené z jiné směsi, která by měla rallye trochu zpomalit," poukázal Pech na první specifikum soutěže. "Navíc rychlostky jsou zde velice technické, střídají se různé kvality asfaltu o různé přilnavosti a rytmus závodní jízdy musíte měnit podle šířky vozovky," podotkl.

Na startu se objeví i zkušený Roman Kresta, který letos absolvuje omezený soutěžní program. Do popředí výsledkové listiny budou chtít promluvit i Jaromír Tarabus, Roman Odložilík nebo překvapení sezóny Jan Jelínek.

Pořadatelům, kteří připravili trať s osmnácti rychlostními zkouškami, se přihlásilo 53 posádek. Součástí rallye bude páteční městská erzeta v Mladé Boleslavi i sobotní paralelní zkouška na autodromu v Sosnové na Českolipsku.

Před rokem byla Rallye Bohemia jednou z domácích soutěží, které byly předčasně ukončeny po tragické nehodě. I proto organizátoři ještě více kladou důraz na bezpečnost. Na trati budou poprvé v novodobé historii soutěže retardéry, pro diváky jsou připravena vyhrazená místa a mimo ně bude jejich pohyb výrazně omezen nebo úplně zakázán.

Průběžné pořadí Mediasport MMČR:
1. Pech (Mini John Cooper Works S2000) 287
2. Tarabus (Škoda Fabia S2000) 195
3. Kopecký (Škoda Fabia S2000) 153
4. J. Jelínek (Škoda Fabia S2000) 120
5. R. Odložilík (Škoda Fabia S2000) 102
6. Štajf (Subaru Impreza STI) 82

Reklama

Související témata: