Hlavní obsah

Vstup do Rallye Bohemia zvládl nejlépe Pech, Kopecký je druhý

Vedoucí muž průběžného pořadí Václav Pech zvládl nejlépe vstup do Rallye Bohemia, pátého dílu mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Pilot vozu Mini John Cooper Works S2000 projel nejrychleji úvodní téměř pětikilometrovou městskou rychlostní zkoušku v Mladé Boleslavi.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jan Kopecký se spolujezdcem Pavlem Dreslerem je po úvodu Rallye Bohemia druhý.

Článek

Druhý je s odstupem 1,5 sekundy tovární jezdec Škody a hlavní favorit jubilejního 40. ročníku Jan Kopecký, třetí místo patří Jaromíru Tarabusovi, který je dalších sedm desetin sekundy zpět. Čtvrtý je další z kandidátů na umístění na stupních vítězů Roman Kresta, který letos startuje jen ve vybraných závodech.

O vítězi rallye se rozhodne v sobotu a v neděli, kdy na posádky čeká dalších sedmnáct testů a 185 měřených kilometrů. "Bohemka je jednou z nejkrásnějších a nejnáročnějších domácích soutěží v sezoně. Pro nás je navíc domácí, takže uděláme vše pro to, abychom vyhráli," řekl Kopecký, který letos v MMČR startoval dvakrát a vždy vyhrál. "Čeká nás ale opět tvrdý boj, Vašek i Roman budou těžší soupeři," podotkl Kopecký.

Rallye Bohemia, pátý podnik MMČR v automobilových soutěžích - po 1 RZ:
1. Pech, Uhel (Mini John Cooper Works S2000) 3:19,8
2. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia S2000) -1,5
3. Tarabus, Trunkát (Škoda Fabia S2000) -2,2
4. Kresta, Gross (Škoda Fabia S2000) -2,9
5. Odložilík, Tureček (Škoda Fabia S2000) -4,7
6. J. Sýkora, Škardová (Ford Fiesta R5) -4,8.

Reklama