Hlavní obsah

Kresta nebude bojovat o body pro Ford ani v Mexiku

Stejně jako o uplynulém víkendu při Švédské rallye, ani při březnovém třetím dílu mistrovství světa v rallye v Mexiku nebude Roman Kresta bojovat v barvách továrního týmu Ford o body do Poháru konstruktérů. Dvojnásobný český šampión pojede se třetím vozem, jako druhý pilot k Tonimu Gardemeisterovi z Finska byl nominován Španěl Daniel Sola.

Foto: Ford Motor Company

Toni Gardemeister s vozem Ford Focus WRC na trati Rallye Monte Carlo.

Článek

Důvodem, proč dostal Solá přednost před Krestou, je skutečnost, že má s mexickou soutěží více zkušeností. Devětadvacetiletý Španěl v Americe startoval již v roce 2003, kdy Mexiko bylo kandidátským podnikem šampionátu. V loňském roce zde vyhrál s mitsubishi klasifikaci produkčních vozů.

"Pro Daniho mluví předchozí zkušenosti, to hrálo při volbě dvojky hlavní roli," uvedl šéf týmu Malcon Wilson v oficiální zprávě. Zkušený stratég totiž věří, že díky tomu získá Ford náskok nad svými konkurenty.

"Romanovi by mělo naše rozhodnutí poskytnout klid na seznámení se s podmínkami nové soutěže. Zvláštnosti mexických tratí může objevovat při jízdě v tempu, které mu bude nejvíce vyhovovat," uvedl Wilson na adresu českého jezdce.

Wilson navíc ocenil, že Kresta v Monte Carlu i ve Švédsku skončil na osmém místě a bodoval tak do individuálního hodnocení. "Roman je nyní uprostřed strmé fáze učení. Na obou odjetých soutěžích získal body, což naznačuje, že si vede velice dobře," dodal šéf týmu.

Mexická rallye se uskuteční od 11. do 13. března.

Reklama

Související témata: