Hlavní obsah

Ogier ještě v Německu titul nezíská, po nehodě odstoupil

Trevír

Šance Sébastiena Ogiera na oslavu mistrovského titulu už během Německé rallye vzaly za své hned v úvodní erzetě dnešního dne. Francouzský lídr šampionátu při nehodě zlomil zavěšení levého předního kola svého volkswagenu a odstoupil.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Sebastien Ogier při startu Německé rallye.

Článek

Po druhé etapě vede Ogierův týmový kolega Jari-Matti Latvala z Finska, belgický vítěz čtyř z šesti dnešních rychlostních zkoušek Thierry Neuville na něj ztrácí sedm vteřin. Český pilot Martin Prokop s Fordem Fiesta je s více než čtyřminutovým odstupem šestý. "Snažím se ze všech sil, ale pořád je to pomalé. Něco tam musí být špatně, musíme do zítřka zjistit co," citovala Prokopa stránka rally-base.com.

Ogier vedl po čtvrtečních prvních dvou testech a mohl doufat, že si už v deváté ze třinácti letošních soutěží MS zajistí titul. Hned v úvodní dnešní vložce však přišla chyba, po níž ještě po provizorní opravě pokračoval, ale na další erzetě musel poničený VW Polo odstavit.

I kdyby se v dalších dnech do soutěže vrátil, bylo by to s penalizací 20 minut, s níž by neměl šanci na vítězství. "Minul jsem bod, kdy mám brzdit. Neměl jsem ho v poznámkách. Vjel jsem do vinice, něco jsem trefil a zničil si předek," uvedl Ogier, jenž má nicméně v čele MS dostatečný náskok, aby mohl být korunován šampionem na příští rallye v Austrálii 15. září.

Německá rallye, podnik MS v automobilových soutěžích v Trevíru - po 2. etapě (osmi rychlostních zkouškách):
1. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R)1:38:04,1
2. Neuville, Gilsoul (Belg./Ford Fiesta RS)-7,3
3. Sordo, Del Barrio (Šp./Citroën DS3)-26,3
4. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citroën DS3)-47,6
5. Östberg, Andersson (Nor., Švéd./Ford Fiesta RS)-2:12,3
6. Prokop, Ernst (ČR/Ford Fiesta RS)-4:17,6

Reklama

Související témata: