Hlavní obsah

Kopecký: Vozům WRC jsme stačit nemohli

PRAHA

Jen týden staré zkušenosti ze Švédské rallye bohatě uplatnil o víkendu na Šumavě Jan Kopecký. Loňský mistr republiky se spolujezdcem Filipem Schovánkem vybojoval s vozem Mitsubishi Lancer při druhém podniku domácího šampionátu třetí místo, za nejrychlejší dvojicí bratří Vojtěchů zaostal o šestačtyřicet sekund.

Foto: eWRC.cz/Vít Bezděkovský

Jan Kopecký za volantem vozu Mitsubishi Lancer při 40. ročníku Rallye Šumava.

Článek

Vedle absolutního třetího místa Kopecký s přehledem triumfoval ve třídě produkčních vozů, druhý Jozef Béreš ztratil na českého jezdce téměř dvě minuty a favorizovaný Hermann Gassner dokončil náročnou soutěž až na 6.místě mezi produkčními vozy se ztrátou přes tři a půl minuty.

"Myslím, že můžeme být s výkonem i výsledkem spokojeni. S produkčním vozem jsme nemohli na lepší umístění pomýšlet. V pomalejších pasážích jsme vozům WRC stačit nemohli, ale nebyl to ani náš cíl," uvedl po skončení jubilejního čtyřicátého ročníku Rallye Šumava Kopecký.

Mistrovská posádka uvažovala, že v závěru skvěle rozjeté soutěže ještě zrychlí. "Ale Tomáš ani Štěpán (Vojtěchovi) na posledních dvou erzetách nechybovali a nemělo smysl zbytečně riskovat. Dojeli jsme si v klidu pro skvělé třetí místo a vítězství mezi produkčními vozy," dodal třiadvacetiletý pilot.

Pohodu si užíval vedle Kopeckého i navigátor Filip Schovánek. "V závěru soutěže nám již nehrozila ztráta vybojované pozice a soutěž jsme dokončili v naprosté pohodě. Byli jsme potěšeni, že v sobotu byly rychlostní testy více pokryty sněhem a ledem a to nám vyhovovalo," přiblížil podmínky na trati.

"Honza podal vynikající výkon, který dokázalo velké množství diváků u trati rychlostních zkoušek náležitě ocenit. Během sobotní etapy nás jen překvapila informace, že jsme byli penalizováni za pozdní příjezd do časové kontroly. Později se však ukázalo, že tato penalizace měla být přidělena jiné posádce a nikoliv nám," uzavřel Schovánek.

Reklama

Související témata: