Hlavní obsah

Přijel na rallye povzbudit kamaráda, vletěl mu pod kola. Hrozné, hlesl pilot

Zlín

Povzbudit kamaráda v cestě za skvělým výsledkem na nejsledovanějším domácím závodě. Takový byl plán osmačtyřicetiletého motorkáře, který přijel na probíhající zlínskou Barum rallye podpořit automobilového závodníka Jana Jelínka. Během sobotní etapy největšího tuzemského podniku zařazeného do kalendáře mistrovství Evropy před pátou rychlostní zkouškou pilot Škody Fabie S2000 na přejezdu mezi erzetami přítele jedoucího na motocyklu srazil.

Foto: Hyundai

Rallye - ilustrašní foto.

Článek

„Při přejezdu soutěžního vozidla před rychlostní zkouškou Pindula došlo na čtyřproudové silnici ke střetu motorkáře se závodním strojem, přičemž vina nebyla shledána na straně pilota. Podle informací od policie je Jan Jelínek v nehodě veden jako svědek. Zraněný motorkář byl převezen rychlou záchrannou službou k dalšímu ošetření do zlínské nemocnice," komentoval incident, který se odehrál mimo boje o vteřiny, Roman Ordelt, tiskový mluvčí Barum rallye.

„Na stejné rychlostní zkoušce měl následně jeden z diváků epileptický záchvat, tudíž byla erzeta přerušena a fanoušek převezen do nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně," uvedl Ordelt.

Jelínek byl před incidentem, který je vyšetřován jako běžná dopravní nehoda, na průběžném devátém místě. Po střetu s motorkářem ze soutěže odstoupil. „Rallye pro mě skončila. Výsledek mě vůbec nezajímá. Moje dojmy jsou hrozné," posteskl si Jelínek krátce pro novináře.

Přesné detaily předcházející nehodě na výjezdu ze Slušovic na široké čtyřproudové silnici si neuvědomuje. „Jel jsem po rovné cestě, najednou kolem mě letěl motorkář a já se strašně lekl. Nechci situaci více rozebírat, protože šlo o mého kamaráda," přiznal Jelínek. Zraněnému osmačtyřicetiletému motorkáři ihned poskytl první pomoc.

Ve Slušovicích došlo k neuvěřitelné souhře okolností. „Šlo o mého kamaráda, který mi přijel fandit a podívat se, jak budu závodit. Paní doktorka, která ho odvážela, říkala, že bude v pohodě. Vážně nechci situaci řešit více," prohlásil Jelínek.

Barum rallye byla minulý rok předčasně ukončena kvůli tragické nehodě, kdy po střetu se závodním automobilem jeden z diváků zemřel a další byl těžce zraněn.

Reklama

Související témata: