Hlavní obsah

Ogier vyhrál všech šest erzet a přiblížil se titulu mistra světa

Coffs Harbour

Francouz Sébastien Ogier se opět přiblížil premiérovému titulu mistra světa. V sobotní druhé etapě Australské rallye vyhrál všech šest rychlostních zkoušek a víc než zdvojnásobil svůj náskok před druhým Finem Mikkem Hirvonenem, na kterého má k dobru 45,9 vteřiny.

Foto: ČTK/AP

Sébastien Ogier na Australské rallye.

Článek

Na dnešních 132 měřených kilometrech Ogier nenašel konkurenci a v Austrálii nevyhrál jen dvě ze šestnácti dosavadních rychlostních zkoušek. "Navýšili jsme vedení a vypadá to opravdu dobře, ale zítra je tu další den," nechce předčasně slavit Ogier.

Na fakt, že se blíží převzetí trůnu po slavném krajanovi Sébastienu Loebovi, jenž po devíti letech startuje letos v MS v rallye jen ojediněle, prý ale na trati nedokáže zapomenout. "Trochu mi to v hlavě pořád vězí," připustil.

Meeke boural a musel odstoupit

Ze závodu musel z průběžného čtvrtého místa odstoupit severoirský jezdec Kris Meeke, který ve třinácté rychlostní zkoušce převrátil svůj citroën. Meeke i navigátor Chris Patterson vyvázli bez zranění.

Za Ogierem se nadále drží trojnásobný vítěz australského závodu Hirvonen s citroënem a třetí je Belgičan Thierry Neuville s fordem, který v pořadí MS ztrácí z druhé pozice na francouzského lídra 75 bodů. Pokud Ogier zvýší v Austrálii náskok alespoň na 84 bodů, stane se novým mistrem světa.

Celkem 354 kilometrů dlouhá Australská rallye skončí v neděli posledními šesti z 22 rychlostních zkoušek.

Australská rallye - po 2. etapě (16 rychlostních zkouškách):
1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) 2:14:53,9
2. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citroën DS3) -45,9
3. Neuville, Gilsoul (Belg./Ford Fiesta RS) -1:11,4
4. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) -1:47,6
5. Mikkelsen, Nagle (Nor., Ir./Volkswagen Polo R) -2:10,8
6. Östberg, Andersson (Nor., Švéd./Ford Fiesta RS) -2:13,4

Reklama

Související témata: