Hlavní obsah

Märtin tuší, že obhajoba v Mexiku nebude lehká

PRAHA

Co největší počet bodů chce z nadcházející Mexické rallye přivézt tovární tým Peugeot. Na splnění tohoto úkolu budou při první letošní šotolinové soutěži pracovat Marcus Grönholm, který bude chtít co nejrychleji zapomenout na havárii ze Švédské rallye, a vítěz loňského premiérového ročníku středoamerické soutěže Markko Märtin.

Foto: www.rallymexico.com

Fin Marcus Grönholm na trati loňské Mexické rallye.

Článek

První dva podniky letošní sezóny i průběžné pořadí šampionátu ukazují, že v tomto roce bude vyrovnanost výkonů a spolehlivost vozů důležitá více než kdy jindy. Kdo bude chtít získat titul, musí obě podmínky splňovat.

Posádky francouzského týmu bodovaly od začátku sezóny ve třech ze čtyř možností. Grönholm byl pátý v Monte Carlu a nedokončil Švédskou rallye, Märtin byl čtvrtý v Monte Carlu a druhý ve Švédsku. Díky těmto výsledkům je zatím Peugeot na druhém místě v hodnocení značek. Märtin se navíc při své premiérové sezóně v barvách francouzského týmu drží na druhém místě v průběžném hodnocení šampionátu jezdců.

"Rychlostní zkoušky v Mexiku jsou opravdu různorodé. Najdou se rychlé i pomalé úseky a nečeká na nás nic, co by nás mělo překvapit. Myslím si, že můžeme dosáhnout dobrého výsledku. Bylo by pěkné podruhé za sebou vyhrát, ale nebude to lehké. Stále si ještě zvykám na vůz i pneumatiky. Obojí je pro mě nové, zvláště na šotolině.," řekl uvedl Estonec, který se loni radoval z vítězství ještě jako pilot týmu Ford.

Grönholm byl loni při prvním vystoupení 'třistasedmičky' na šotolině šestý."Pro mě osobně je nejdůležitější získat nějaké body. Odstoupení ze Švédské rallye na mě opravdu dolehlo, ale v Mexiku chci tento incident hodit za hlavu. Soutěž je zajímavá a dobře organizovaná. Už se tam těším," uvedl dvojnásobný mistr světa z Finska.

První etapa letošního ročníku Mexické rallye odstartuje v pátek 11. března, vítěz bude korunován centru soutěže v městě Leon v neděli. Na posádky čeká celkem čtrnáct rychlostních zkoušek v celkové délce 355,97 km.

Průběžné pořadí MS po dvou závodech
1. Gardemeister 14 b., 2. Märtin 13, 3. Loeb (Fr./Citroën) a P. Solberg oba 10, 5. Rovanperä 7, 6. Panizzi (Fr./Mitsubishi) 6, ...11. Kresta a Galli oba 2.
Pohár konstruktérů
1. Ford 20, 2. Peugeot 17, 3. Mitsubishi 17, 4. Citroën 11, 5. Subaru 10, 6. Škoda 3.

Reklama

Související témata: