Hlavní obsah

Prvenství na Rallye Vysočina obhájil Pech

OKŘÍŠKY

Úvodní podnik Mistrovství České Republiky ve sprintrallye Rallye Vysočina vyhrál Václav Pech na voze Ford Focus WRC. V sobotu zvítězil ve čtyřech z devíti rychlostních zkoušek a zajel nejlepší čas 42:57,1 minuty. O prvenství se ucházel i Štěpán Vojtěch s vozem Peugeot 206 WRC, ale kvůli vyjetí z trati se musel spokojit s druhým místem.

Článek

Pech se spolujezdcem Petrem Uhlem tak vykročili za obhajobou v celém devítidílném seriálu. Na tratích v okolí startu v Okříškách u Třebíče byl sníh a led. "Ráno byly sněhové podmínky super, ale pak to začalo tát a bylo to nevyzpytatelné, takový boj o přežití, ale hezký," řekl vítěz serveru auto.impuls.cz.

V patách mu však byli bratří Vojtěchové Štěpán a Tomáš. Mladší Štěpán byl v pěti RZ nejrychlejším jezdcem závodního pole, nicméně ze hry o první příčku ho vyřadily problémy v úvodu. Ve třetí rychlostní zkoušce se dokonce se svým peugeotem podíval mimo trať a dojel až 30. "Svůj podíl na ranních výletech měl i fakt, že jsme tady 'dojížděli' pneumatiky ze Šumavy, které už nebyly v úplně ideální kondici," nechal se slyšet po skončení závodu.

Bronzovou příčku vybojoval jeho bratr Tomáš, rovněž s vozem Peugeot 206 WRC. V OMW rallye týmu tak byli spokojeni jen napůl. Oba bratři chtěli závodit s Pechem o první místo. "Jsem docela spokojený, i když jsme původně chtěli závodit s Vaškem Pechem. Ale nepovedla se nám úplně volba pneumatik," řekl pro auto.impuls.cz Tomáš Vojtěch.

Další podnik seriálu, Rallye Pelhřimov, se jede 15. a 16. dubna.

Výsledky Rallye Vysočina:
1.Pech, Uhel (Ford Focus WRC)42:57,1 min.
2.Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC)-31,5
3.T. Vojtěch, Horniaček (Peugeot 206 WRC)-1:04,3
4.Volf, Novák (Škoda Octavia WRC)-2:12,6
5.Komárek, Roupec (Mitsubishi Lancer)-2:21,6
6.Semerád, Ceplecha (Mitsubishi Lancer Evo VII)-2:29,1
Zdroj: ČTK

Reklama