Hlavní obsah

Solberg je blízko mexickému triumfu

LEÓN

Norský jezdec Peter Solber na subaru udržel vedení v Mexické rallye i po druhé etapě. Před druhým Marcusem Grönholmem držel na konci druhého dne náskok téměř třiceti vteřin. Náročná etapa je dlouhá 146,48 kilometru.

Foto: SWRT

Peter Solberg na subaru na trati druhé etapy Mexické rallye.

Článek
Fotogalerie

Třetí je po druhé etapě stále obhájce prvenství Estonec Markko Märtin s dalším peugeotem, který zaostává už o minutu a 23 sekund. Zatímco český pilot Roman Kresta kvůli technickým problémům třetí podnik letošního šampionátu nedokončí, jeho týmovému kolegovi Toni Gargemeisterovi se daří. Fin se z desátého místa posunul na čtvrtou příčku, na vedoucího Solberta nicméně ztrácí již přes čtyři minuty.

Zabojoval i úřadující šampión Francouzs Sebastien Loëb na citroënu, kterému po první etapě patřila až třináctá příčka. Na konci druhého dějství se však probojoval až na šestou pozici. Pomohla mu v tom dvě prvenství v rychlostních zkouškách. Mimo to vybojoval ještě dvě druhá a dvě třetí místa.

Minutová ztráta dělila po druhé etapě od mistrovského bodu pilota týmu Škoda Motorsport Němce Armina Schwarze. Do druhého dne odstartoval jako dvanáctý v pořadí a v průběhu náročné etapy se posunul až na devátou příčku. Na osmém je Gilez Panizi s mitsubishi. Druhý pilot škodováckého týmu Fin Jani Paasonen se z 21. pozice posouval směrem vzhůru, když v pěti ze šesti sobotních erzetách zajel lepší čas než jeho týmový kolega. Po druhém dni mu patřila 16. příčka.

Výsledky Mexické rallye po 2.etapě
Poř.PilotTýmčas
1.Solberg(Subaru)3:01:30.5
2.Grönholm(Peugeot)+00:29,6
3.Märtin(Peugeot)+01:23,9
4.Gardemeister(Ford)+04:11,5
5.Rovänpera(Mitsubishi)+04:12,9
6.Loëb(Citroën)+04:48,9
7.Warmbold(Ford)+05:20,3
8.Panizzi(Mitsubishi)+05:44,9
9.Schwarz(Škoda)+06:44,5
10.Sola(Ford)+13:31,3

Reklama

Související témata: