Hlavní obsah

Mistrovskou sezónu Škody korunoval triumfem v Asii Gill

Praha

Gaurav Gill korunoval ziskem titulu v asijsko-pacifickém šampionátu APRC grandiózní sezónu mladoboleslavské Škodovky v rallye. Jednatřicetiletý Ind ve službách továrně podporovaného týmu Škoda MRF je před finálovým dnem poslední soutěže APRC v Číně nedostižně v čele celkového hodnocení. A to může Škoda ještě slavit v neděli titul ve značkách.

Foto: Škoda Auto

Gaurav Gill s vozem Škoda Fabia S2000 při podniku asijsko-pacifického šampionátu APRC v Číně.

Článek

„Toto je největší triumf mojí kariéry a já věřím, že to ještě není vše. Slavit ale budeme, až získáme titul i ve značkách, v což všichni věříme. Už nyní ale patří velký dík všem členům týmu, bez kterých by tento úspěch nebyl možný," rozplýval se Gill, jemuž se podařilo navázat na loňský titul Australana Chrise Atkinsona.

Před finálovým dnem poslední soutěže APRC ve východočínské provincii Če-ťiang je společně se svým spolujezdcem Glenem Macneallem na druhé příčce za vedoucím týmovým kolegou Lappim. „Vedení je pěkné, ale musíme na obtížných kopcovitých tratích jet chytře. Konečně, nejdůležitějším cílem je zde vítězství v hodnocení značek," poznamenal finský jezdec. Na finálový den pořadatelé na závodníky připravili šest rychlostních zkoušek v délce 124 kilometrů.

Škoda rozšířila svou již tak úspěšnou bilanci v letošní rallyeové sezóně. Vedle triumfu Jana Kopeckého a Pavla Dreslera v evropském šampionátu, který musí ještě posvětit Mezinárodní automobilová federace, si s vozem z Mladé Boleslavi dojeli pro národní tituly Raimund Baumschlager v Rakousku, Umberto Scandola v Itálii, Dimitar Iliev v Bulharsku či Marouf Abu Samra v Jordánsku. A svou stopu zanechala Škoda i v Jižní Americe: Gustavo Saba z Paraguaje triumfoval s vozem Fabia Super 2000 v regionálním šampionátu CODASUR.

Reklama