Hlavní obsah

Na Zélandu pojedou v barvách Škody Schwarz a Tuohino

PRAHA

Fin Janne Tuohino dostane důvěru vedení továrního týmu Škoda Motorsport při Novozélandské rallye a pojede vedle Němce Armina Schwarze jako druhý pilot o body do Poháru konstruktérů. Tuohino nahradí ve čtvrtém podniku MS krajana Janiho Paasonena, který měl soutěž původně odjet.

Foto: Škoda Motorsport

Švéd Janne Tuohino na trati Švédské rallye 2005 s vozem Škoda Fabia WRC.

Článek

"Změna je taktickým rozhodnutím. V Mexiku jsme viděli, že nová fabia je o krok dál než předchozí model. Nebyli jsme ale schopni dokončit soutěž s výsledkem, který by její skutečné kvality odrážel," uvedl vedoucí týmu Martin Mühlmeier v oficiální tiskové zprávě.

Naznačil tak, že mladoboleslavská stáj nebyla spokojena s Paasonenovými výkony, který hned ve druhé rychlostní zkoušce havaroval. Finský jezdec přitom ve druhé a třetí etapě, do které podle nových pravidel MS mohl nastoupit, dosahoval lepších časů než jednička Schwarz.

Oficiálním důvodem změny jsou větší zkušenosti s vozem specifikace WRC, které Tuohino má. Ten bude sice na Novém Zélanadu startovat poprvé v kariéře, odjel však již 21 rallye MS se speciály nejvyšší kategorie. Devětadvacetiletý rodák z Kiiminki startoval za Škodu letos na Švédské rallye, po předposledním měřeném úseku ale odstoupil z devátého místa.

Novozélandská rallye se uskuteční od 8. do 10. dubna.

Reklama

Související témata: