Hlavní obsah

Prokop se nejprve trápil, pak ale zabral a skončil hned za Loebem

Praha

Šestým místem při Britské rallye završil během víkendu Martin Prokop letošní účinkování v mistrovství světa. Šlo o třetí nejlepší představení českého pilota v sezóně. Lepšího výsledku dosáhl jen v Německu, kde byl čtvrtý, a na Sardínii, když cíl protnul jako pátý nejlepší. V absolutním pořadí skončil rodák z Jihlavy na devátém místě stejně jako v minulé sezóně, ale bral o sedmnáct bodů více.

Foto: www.martinprokop.com

Martin Prokop s Fordem Fiesta WRC na trati Britské rallye 2013.

Článek
Fotogalerie

„První dva dny jsme se ve Walesu celkem trápili. Třeba jako v hokeji. Jeden den spadne do branky každá střela z nesmyslného úhlu, jindy netrefíte prázdnou bránu a dostáváte góly v přesilovce. Tak jsem si připadal ve čtvrtek i v pátek, když jsem neuměl nalézt potřebné tempo a jistotu. Brzdné body, průjezdy zatáčkami, nic nevycházelo ideálně. Prostě trápení," přiznával Prokop, když se ohlížel za průběhem soutěže.

„Naštěstí jsme po analýze onboardů dokázali nalézt recept, jak se vrátit zpět do hry a myslím, že jsme předvedli pár slušných dílčích výsledků a hlavně stáhli časovou ztrátu na kilometr," těšil českého jezdce alespoň dílčí úspěch.

Postupně se vydrápal až na šestou příčku, kterou v posledním dnu udržel i před Sordem v továrním Citroënu. Osm bodů do konečného účtování bylo tečkou za sezónou.

„Jsme pátí v hodnocení týmů a devátí mezi jezdci jen pět bodů za Sebem Loebem. To nezní špatně," napsal Prokop na facebooku se smajlíkem. Zatímco český jezdec vynechal z třinácti podniků jen závod v Austrálii, Loeb nastoupil jen ke čtyřem soutěžím a pouze třikrát dojel do cíle.

Reklama

Související témata: