Hlavní obsah

Krestu čeká na Zélandu premiéra, přesto chce bodovat

PRAHA

Premiérové vystoupení na Novém Zélandu čeká o víkendu českého automobilového jezdce Romana Krestu. Osmadvacetiletého pilota, který bude tentokrát bojovat i o body do mistrovství světa značek pro Ford, ale rallye v neznámém prostředí nijak nedeprimuje. Chce skončit v elitní osmičce a rozšířit svůj i týmový bodový zisk.

Foto: Ford Motor Company

Roman Kresta s vozem Ford Focus RS WRC 2004 na trati první etapy Mexické rallye.

Článek

"Na každé soutěži letošní sezóny jsem se učil," řekl Kresta v oficiální tiskové zprávě týmu. "Navzdory tomu jsem získal body v Monte Carlu i ve Švédsku a před odstoupením v Mexiku jsem byl na bodované pozici také. Další body bych chtěl vybojovat na Novém Zélandu, ale mnohem důležitější bude získat s místní soutěží co nejvíce zkušeností," uvedl.

Zlínský jezdec skončil v Monte Carlu i ve Švédsku osmý, jeho snažení v Mexiku poté zastavil utržený šroub ramena nápravy. Kresta tak před devátou rychlostní zkouškou mexickou soutěž z osmého místa předčasně opustil. "Až do té doby jsem ale dokázal zajíždět konstantně rychlé časy. S tím byl spokojen i (šéf týmu) Malcolm Wilson, který říkal, že je vidět zlepšení, protože neustále zrychluji," uvedl český pilot na internetových stránkách www.fansforkresta.cz.

Další šanci předvést se bude mít Kresta o tomto víkendu v okolí Aucklandu, kde bude šampionát pokračovat čtvrtým dílem. "Myslím si, že rychlostní zkoušky budou rychlé a bude radost na nich závodit. Ford mě nominoval do bojů o body do šampionátu značek a na takový výsledek, který body přinese, se zaměřím," řekl Kresta.

Nehodlá ale příliš riskovat. "Chci dojet do cíle, poznat charakter rychlostních zkoušek a získat tolik zkušeností, kolik jen bude možné," dodal Kresta.

Reklama

Související témata: