Hlavní obsah

Kresta vážně havaroval, na Zélandu nepojede

AUCKLAND/PRAHA

Roman Kresta s Janem Možným budou chybět na startu Rallye Nový Zéland. Česká dvojice vážně havarovala při posledním testu před začátkem čtvrtého podniku mistrovství světa. Z hrůzného karambolu vyvázli oba jezdci bez zranění, vedení týmu ale oznámilo, že vůz je natolik poškozen, že jej nestačí dát do startu dohromady.

Článek

Nehoda se přihodila nedaleko servisní zóny v Paparoa, která je centrem rallye během úvodních dvou etap. Kresta vylétl ze zatáčky v rychlosti přes 120 km/h. "Při nájezdu do levotočivé zatáčky jsem šel později na brzdy. Vůz chytil o krajnici a několikrát se převrátil," popsal osmadvacetiletý jezdec dramatický okamžik. Oba piloti jsou po nehodě otřeseni, ale bez zranění.

Podle šéfa týmu Ford Malcolma Wilsona bylo vůz při kotrmelcích zdemolován natolik, že stihnout opravu do startu rallye se ukázalo jako nemožné. "Při nárazu byla vážně poškozena kostra vozu, levá přední část podvozku a zadní část vozu. Bohužel nemáme čas na opravu a vůz na start nemůže. Je nám líto, že Roman nepojede. Nejvíc zklamaný je ale hlavně on sám," uvedl Wilson v týmové zprávě.

Reklama

Související témata: