Hlavní obsah

V čele Jänner rallye je Kubica, nejlepší Čech Pech je druhý

Freistadt

Bývalý pilot formule 1 Robert Kubica z Polska je po první etapě v čele Jänner rallye, úvodní dílu mistrovství Evropy a mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Úřadující světový šampión v kategorii WRC2 má v čele po dnešních deseti rychlostních zkouškách náskok šest sekund na druhého Václava Pecha.

Foto: Sport.cz

Robert Kubica s vozem Citroën DS3 RRC při Rallye Kanárské ostrovy (ilustrační foto).

Článek

"Je to neuvěřitelně těžká rallye. Led, kluzko, bahno, všechno, co k tomu patří. Jsem rád, že tu jsem. Je to důstojný test pro mne a můj tým pro nadcházející závod mistrovství světa, rallye Monte Carlo," řekl Kubica, který bude v letošním roce v MS hájit barvy týmu M-Sport.

Pech, který populární soutěž v okolí rakouského Freistadtu již třikrát vyhrál, přišel o vedení až v posledním sobotním měřeném testu. "Nemůžu si stěžovat, hůř jsem odstartoval a v závodě se mi vedlo stále lépe," řekl Pech.

O vítězství v 31. ročníku soutěže bojuje ještě domácí matador Raimund Baumschlager, který je s odstupem 20 sekund třetí. Polovinu ztráty nabral kvůli penalizaci za předčasný start do druhé rychlostní zkoušky.

V rallye již nepokračuje jeden z favoritů, úřadující polský šampion Kajetan Kajetanowicz, který havaroval v šestém měřeném úseku a ze soutěže z druhého místa odstoupil.

Soutěž vyvrcholí osmi erzetami v neděli.

Jänner rallye, úvodní závod mistrovství Evropy a mezinárodního mistrovství ČR v automobilových soutěžích - 1. etapa:
1. Kubica, Szczepaniak (Pol./Ford Fiesta RRC) 1:24:52,6
2. Pech, Uhel (Mini John Cooper Works S2000) -6,4
3. Baumschlager, Wicha (Rak./Škoda Fabia S2000) -20,9
4. Tarabus, Trunkát (Škoda Fabia S2000) -1:47,9
5. Harrach, Welsersheimb (Rak./Mitsubishi Lancer Evo IX) -1:59,1
6. Aigner, Watzlová (Rak./Peugeot 207 S2000) -2:41,3
...8. Odložilík, Tureček (Ford Fiesta R5) -4:03,8

Reklama

Související témata: