Hlavní obsah

Kresta chce na Sardinii napravit předchozí selhání

Rallye Nový Zéland skončila pro českého automobilového jezdce Romana Krestu ještě před startem. Člen továrního týmu Ford totiž při závěrečném tréninku před čtvrtým dílem šampionátu havaroval a poničil vůz tak, že jej mechanici nestihli včas opravit. Napravit své selhání se bude snažit o tomto víkendu na Sardinii, kde mistrovství světa pokračuje další soutěží.

Foto: Ford Motor Company

Roman Kresta s vozem Ford Focus RS WRC 2004 na trati první etapy Mexické rallye.

Článek

Kresta havaroval na Novém Zélandu 7. dubna a podle svých slov je nyní již naprosto v pořádku. Pomohlo mu i nedávné testování přímo v Itálii. "První ráno jsem jezdil opatrněji, ale brzy jsem se dostal do pohody. Během tří dnů jsme odvedli dobrou práci, což moji sebedůvěru jen posílilo. Nehodu jsem již z hlavy úplně vytěsnil," řekl Kresta v oficiální tiskové zprávě týmu.

Český pilot, který zatím získal dva body do hodnocení jezdců MS za dvě osmá místa, sice ještě nikdy na Sardinii nestartoval, přesto věří, že i díky vydařenému testu uspěje. "Je obtížné poznat nejlepší nastavení auta. Cítím ale, že charakter místních tratí jsem poznal, a snad vím, co mohu očekávat," přemýšlel Kresta.

Opět proto myslí na bodované pozice. "Hlavně chci ale poznat tratě. Nebudu riskovat, protože čím více zkušeností s rychlostními zkouškami získám, tím lépe na tom budu v budoucnosti," řekl dvojnásobný český šampion.

Přímo v Olbii, kde je centrum rallye, oslavil Kresta v neděli 29. narozeniny. "Žádná oslava ale nebyla. Tady na to není čas," řekl Kresta, jenž přiznal, že ve čtvrtek si na zkušební rychlostní zkoušce dá velký pozor. "Po takové zkušenosti to ani jinak nejde," podotkl Kresta.

Reklama

Související témata: