Hlavní obsah

V Itálii bezpečně vede Loeb, Kresta sedmý

OLBIA (Itálie)

Po druhé sobotní etapě Italské rallye si úřadující mistr světa vyjel už velký náskok. Sébastien Loeb s citroënem vede před subaru Pettera Solberga o 55 sekund. Výpadky některých pilotů nahrály Romanu Krestovi s fordem, který se posunul na sedmou příčku.

Článek

Loeb v sobotu vyhrál tři rychlostní zkoušky, i s pátečními dohromady sedm z jedenácti a suverénně míří za vítězstvím.

Na třetím místě přenocuje Fin Harri Rovanperä s mitsubishi, jenž už ale ztrácí na Loeba více než tři minuty.

Během pěti sobotních erzet vypadlo hned několik posádek útočících na body. Již dopoledne urazil obě kola svého fordu do té doby třetí Mikko Hirvonen, po polední pauze odstoupil ze sedmého místa Henning Solberg s poškozeným vozem.

Poslední dvě vložky znamenaly zklamání pro obě fabie, jež soutěžily o body do šampionátu značek. Německý veterán Armin Schwarz, jenž se pohyboval na konci první desítky, odstoupil kvůli poruše spojky. Poté se rozloučil i Janne Tuohino, jenž vylétl z tratě. Poškodil při tom svou fabii a tým bude muset zjistit, zda bude moci Fin nastoupit do nedělní třetí etapy.

V pozadí a bez větších problémů se zatím držel Kresta, jenž jede na Sardinii poprvé. Český jezdec se postupně propracovával vpřed a nakonec zakončil den na sedmém místě, které by bylo po dvou osmých příčkách jeho nejlepším výsledkem ve focusu. Navíc na něj tým bude spoléhat v hodnocení značek, smůlu měl totiž Toni Gardemeister, jenž v dnešní závěrečné erzetě zastavil bez tlaku oleje a do cíle nedojel.

Kresta ještě nejspíš zaútočí na šestého Brita Marka Higginse, jenž má se soukromým fordem náskok 13 sekund. V neděli čeká na jezdce a jejich vozy závěrečná třetí etapa s šesti rychlostními zkouškami.

Výsledky - po druhé etapě:
1. Loeb (Fr./Citroën) 3:13:44,7, 2. P. Solberg (Nor./Subaru) -55,2, 3. Rovanperä (Fin./Mitsubishi) -3:01,4, 4. Grönholm (Fin./Peugeot) -3:14,6, 5. Märtin (Est./Peugeot) -3:20,5, 6. Higgins (Brit./Ford) -7:23,8, 7. Kresta (ČR/Ford) -7:37,6, ...26. Prokop -45:10,6, 28. Valoušek (oba ČR/Suzuki) -51:27,2.

Reklama

Související témata: