Hlavní obsah

Rallye Matador Tatry vyhrál Pech

Vedoucí muž domácího šampionátu v automobilových soutěžích Václav Pech s Fordem Focus WRC udržel vedení i v druhém dnu Rallye Matador Tatry. Čtvrtý díl českého mistrovství v okolí Púchova vyhrál počtvrté v kariéře a upevnil si tak svou pozici v čele šampionátu.

Článek

Za plzeňskou dvojicí Pech, Uhel, která se na první místo vrátila po roční přestávce, skončil druhý obhájce vítězství Jan Kopecký se Škodou Fabia WRC a třetí pozici obsadil Štěpán Vojtěch na voze Peugeot 206 WRC. Pech letos vyhrál tři z dosavadních čtyř rallye.

"Toto poslední vítězství bylo nejtěžší, soutěž byla velmi náročná. Ale jsem s průběhem i s výsledkem hodně spokojen," řekl po závodu Pech a doplnil, že si letos s Kopeckým zavzpomínali na souboje v minulých letech.

"Soutěž jsme začali dobře až do sobotní chyby. Tak jsem si to nepředstavoval," připomněl Kopecký závěr prvního dne, kdy ho technická chyba stála podle odborníků vítězství. "Ale jsem rád, že jsme skončili aspoň druzí," dodal Kopecký.

Vojtěch jel v Tatrách první závod po nedávném tragickém úmrtí svého bratra Tomáše na Rallye Pelhřimov.

Výsledky:
1. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) 1:24:02,2, 2. Kopecký, Schovánek (Škoda Fabia WRC) -41,8, 3. Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC) -4:27,8, 4. Trněný, Pritzl (Škoda Octavia WRC) -4:27,8, 5. Béreš, Starý (SR, ČR/Subaru Impreza) -5:16,8, 6. Frycz, Wodniak (Pol./Nissan Almera) -5:44,6.
Průběžné pořadí šampionátu:
1. Pech, Uhel 90 bodů, 2. Š. Vojtěch, Ernst 72, 3. Kopecký, Schovánek (Mitsubishi Lancer Evo VII) 52.

Reklama

Související témata:
Matador