Hlavní obsah

Ogier vede v Mexiku už o minutu, Prokop drží vynikající páté místo

León
Aktualizováno

Mistr světa Sébastien Ogier z Francie míří za obhajobou prvenství v Mexické rallye. Po druhé etapě vede s náskokem jedné minuty před finským kolegou z továrního týmu Volkswagen Jarim-Mattim Latvalou, třetí Belgičan Thiery Neuville s hyundaiem už ztrácí přes čtyři a půl minuty.

Foto: Christian Palma, ČTK/AP

Česká posádka Martin Prokop - Jan Tománek na trati Mexické rallye.

Článek

„Zatím vše funguje a běží jako po drátkách," pochvaloval si Ogier, který věří, že si v neděli dojede v Mexiku pro druhý triumf. „Chci opět sombrero a kovbojské boty v cíli. Musíme ale i nadále udržet maximální koncentraci. Ještě definitivně rozhodnuto není. Čeká nás nejdelší zkouška celé rallye," poukázal Ogier na test Guanajuatito dlouhý téměř 56 km.

Martin Prokop s fordem je pátý, jen o místo za svým dosud nejlepším výsledkem v mistrovství světa. Za Britem Elfynem Evansem zaostává o více než dvě a půl minuty. V neděli jsou na programu zbývající čtyři rychlostní zkoušky a zhruba 80 měřených kilometrů.

„Sobotní dvě dopolední rychlostky o délce třicet a padesát kilometrů byly rozhodující pro celý zbytek soutěže. Po výpadku Nora Östberga jsme se posunuli na páté místo a nyní jsou rozestupy tak veliké, že nikdo zbytečně neriskuje, každý bude chtít v neděli bezpečně závod dokončit," uvedl Prokop a věří, že mu vydrží technika. „Jeli jsme svoje potřebné tempo, soustředili se na čistou jízdu a vyvarovali se nějakých zbytečných zaváhání a nepozorností," řekl.

Nor Mads Östberg, který dlouho sváděl souboj o vedení s Ogierem, ve dvanácté zkoušce narazil do krajnice a přes veškerou snahu o opravu poškozeného citroënu v dalším testu odstoupil. Definitivně rallye skončila i pro Poláka Roberta Kubicu, který podruhé ve dvou dnech přetočil přes střechu svoji fiestu.

Mexická rallye - po 2. etapě:
1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) 3:36:42,2
2. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) -1:00,3
3. Neuville, Gilsoul (Belg./Hyundai i20) -4:37,0
4. Evans, Barritt (Brit./Ford Fiesta RS) -5:24,0
5. Prokop, Tománek (ČR/Ford Fiesta RS) -8:02,5
6. Guerra, Rozada (Mex., Šp./Ford Fiesta RS) -10:33,6

Reklama

Související témata: