Hlavní obsah

Kresta šestý po druhé etapě Kyperské rallye, vede Loeb

Na šesté místo se posunul český jezdec Roman Kresta po druhé etapě Kyperské rallye. Pokud by člen továrního týmu Ford udržel tuto pozici až do cíle, vyrovnal by svůj nejlepší životní výsledek, kterého dosáhl v předchozím podniku mistrovství světa na Sardinii. Na Kypru stále vládne pevnou rukou Francouz Sébastien Loeb s citroënem, který našel přemožitele pouze v úvodním měřeném úseku celé soutěže.

Článek

Úřadující mistr světa má před nedělními šesti rychlostními zkouškami více než tříminutový náskok na Rakušana Manfreda Stohla, který jede rovněž s citroënem. Třetí je další pilot soukromého týmu Nor Henning Solberg s fordem.

Ani dnešní etapu nedokončil pilot týmu Škoda Motorsport Armin Schwarz, jenž v jedenácté erzetě vylétl z trati. Německý jezdec, který v pátek odstoupil kvůli problémům s alternátorem a nabral velkou ztrátu vinou penalizace, byl před nehodou průběžně dvanáctý.

Fin Janne Tuohino s druhou fabií si vede lépe. Díky výpadkům několika soupeřů se posunul na sedmou pozici a má dobré vyhlídky na bodový zisk.

Do druhé etapy už neodstartoval bývalý šampión a druhý muž průběžného pořadí MS Nor Petter Solberg, který v pátek odstoupil kvůli problémům s elektronikou svého subaru.

Dnes ho následoval další z adeptů na přední umístění Belgičan Francois Duval, který v jedenácté erzetě narazil do stromu. Z havárie vyvázl stejně jako jeho navigátor bez zranění, od hořícího vozu se však vzňal les a pořadatelé pak museli navést další jezdce jinudy. Duval byl předtím šestý.

Z elitní desítky vypadl i Fin Harri Rovanperä s mitsubishi, který v posledním měřeném úseku druhé etapy poškodil zavěšení a upadlo mu kolo. Závěrečnou erzetu absolvovalo jen osm posádek, další pořadatelé z bezpečnostních důvodů po Duvalově nehodě na trať nepustili a přidělili jim časy na papíře.

V neděli vyvrcholí šestý díl mistrovství světa zbylými šesti erzetami.

Kyperská rallye - po druhé etapě
1. Loeb (Fr./Citroën) 3:35:33,9 hod., 2. Stohl (Rak./Citroën) -3:14,0, 3. H. Solberg (Nor./Ford) -4:15,4, 4. Märtin (Est./Peugeot) -4:34,9, 5. Gardemeister (Fin./Ford) -7:11,8, 6. Kresta (ČR/Ford) -8:27,3, 7. Tuohino (Fin./Škoda) -13:15,3, 8. Carlsson (Švéd./Peugeot) -13:56,2, 9. Atkinson (Austr./Subaru) - 25:34,2, 10. Panizzi (Fr./Mitsubishi) -29:33,1.

Reklama

Související témata: