Hlavní obsah

Duvala v Turecku nahradí Sainz

PAŘÍŽ

Při Turecké rallye na počátku června bude pilotem druhé posádky Citroënu opět dvojnásobný světový šampión Carlos Sainz, který na konci minulé sezóny ukončil kariéru. Nahradí Belgičana Francoise Duvala, který po havárii ve druhé etapě nedokončil Kyperskou rallye.

Foto: Citroën

Pilot stáje Citroën Carlos Sainz při druhé etapě Australské rallye.

Článek

Podle vyjádření týmu tato Sainzova výpomoc neznamená jeho trvalý návrat do mistrovství, informovala BBC. Mezi Duvalem a navigátorem Stéphanem Prevotem nepanuje přívětivá atmosféra. Po Kyperské rallye to potvrdil i šéf týmu Citroën Guy Fréquelin. "Stéphane mi řekl, že už nechce jezdit s Francoisem Duvalem," řekl Fréquelin.

Duvalovi se letos nedaří, nedojel tři z dosavadních šesti závodů. Výlet mimo trať ho připravil o možnost bojovat o vítězství v Monaku, stejně jako naposledy na Kypru. V Mexiku skončil kvůli technickým potížím. To už bylo pro spolujezdce Prevota moc. Fréquelin se tak musel do nedělní 18. hodiny rozhodnout, kdo Belgičana v Turecku nahradí, a nahlásit to Mezinárodní automobilové federaci (FIA).

Duval v 11. erzetě Kyperské rallye narazil do stromu. Z havárie vyvázl stejně jako jeho navigátor bez zranění, od hořícího vozu se však vzňal les a pořadatelé pak museli navést další jezdce jinudy. Duval byl předtím šestý.

Třiačtyřicetiletý Carlos Sainz byl mistrem světa v letech 1990 a 1992.

Reklama

Související témata: