Hlavní obsah

NEPOUŽÍVAT!!!!!! TUPLÁK Sainz se vrátí do Citroënu

PAŘÍŽ

Ostřílený matador světových rallye Carlos Sainz se na začátku června vrátí do mistrovství světa. Ale jen při Turecké rallye, kterou odjede v barvách továrního týmu Citroën. Dvojnásobný mistr světa reagoval kladně na žádost vedení týmu o pomoc, plnohodnotný návrat prý rozhodně nezvažuje.

Foto: Citroën

Carlos Sainz

Článek

Třiačtyřicetiletý Sainz nahradí v sedmém podniku mistrovství světa mladého Belgičana Francoise Duvala, s jehož výkony panuje ve francouzském týmu nespokojenost. Právě Duval vystřídal na pozici dvojky Citroënu legendárního Španěla, který v listopadu ukončil kariéru.

"Už jsem xsaru neřídl sedm měsíců, ale v současné situaci chci Citroënu pomoci, pokud mají pocit, že je to potřeba," uvedl "El Matador" z Madridu v tiskové zprávě týmu.

Duvalovy nevýrazné výkony vyvrcholily o víkendu na Kyperské rallye, kterou po havárii nedokončil. Jeho spolujezdec Stéphane Prévot poté informoval vedení týmu, že už s Duvalem nechce závodit.

"Je zjevné, že k mé účasti na Turecké rallye dochází za velmi zvláštních okolností. Rozhodně to ale není můj opravdový návrat ke světové rallye. Připadá mi ale normální, že vrátím Citroënu laskavost za rok 2003, kdy mi podali pomocnou ruku," připomněl mistr světa z let 1990 a 1992 fakt, že se před dvěma lety po ukončení smlouvy u Fordu ocitl bez angažmá.

Duval v letošních šesti závodech získal jen pět bodů a také kvůli tomu zatím Citroën zaostává v hodnocení značek za Peugeotem, i když obhájce mistrovského titulu Sébastien Loeb vede o jedenáct bodů pořadí jednotlivců. "V Poháru konstruktérů zatím rozhodně nenaplňujeme očekávání," prohlásil šéf týmu Guy Fréquelin, jenž se zatím konkrétně nevyjádřil k Duvalově budoucnosti ve francouzské stáji.

Reklama

Související témata: