Hlavní obsah

Vojtěch vyhrál Rallye Český Krumlov

PRAHA

Vítězem Seat Rallye Český Krumlov se stal Štěpán Vojtěch s vozem Peugeot 206 WRC. Liberecký jezdec po pátém podniku mezinárodního mistrovství České republiky v automobilových soutěžích snížil svou ztrátu na vedoucího Václava Pecha, který v sobotu skončil druhý, a v úvodu druhé poloviny seriálu šampionát zdramatizoval.

Článek

Vojtěch, který byl v čele 33. ročníku populární soutěže od první rychlostní zkoušky, bojoval o vítězství prakticky pouze s Pechem. Dlouho se přetahovali o vteřinky, aby jejich souboj rozhodl defekt Pechova fordu Focus WRC v devátém měřeném úseku.

Vítěz soutěže z let 2002 a 2003 ztratil na svého soka téměř tři minuty a bylo rozhodnuto. Vojtěch si cenný triumf v následujících pěti erzetách bezpečně pohlídal. Nakonec oba rivaly dělilo 3:06 minuty.

"V Krumlově jsem chtěl vyhrát a udělal jsem pro to maximum. Věděli jsme, že nás čeká rychlá a náročná trať, která nedává prostor pro sebemenší chybu. Nakonec se nám podařilo udělat jen jednu malou," řekl v cíli spokojený Vojtěch, který Pecha porazil podruhé v krátké době. Na nedávném rallyesprintu v Tišnově mu pomohly soupeřovy technické problémy, nyní Pechův defekt.

V čele se Vojtěch držel od startu

V čele se držel od startu. "Ukázalo se, že když vše funguje, jak má, můžeme s Vaškem (Pechem) jet," radoval se pilot ÖMV rallye týmu. Svůj dobrý výkon dokumentoval i na vyhlášené erzetě na Malontech, kde Pecha dvakrát porazil.

Dvojnásobný český šampion byl nakonec se svým umístěním také spokojen. "Byl to skvělý souboj a z druhého místa mám větší radost, než kdybych lehce vyhrál bez boje," řekl Pech, kterého o šanci na závěrečný atak připravil náraz o jeden z kamenů u krajnice. "Poškodili jsme i disk, a proto jsme se rozhodli vyměnit kolo přímo na rychlostní zkoušce," vysvětlil Pech tříminutovou ztrátu. Až do té doby jel stejně jako Vojtěch na maximum.

Na třetím místě projel cílem poslední rychlostní zkoušky Václav Arazim, který ovládl kategorii produkčních vozů. Nejrychlejším speciálem třídy Super 1600 bylo suzuki Ignis Martina Prokopa, jenž obsadil šesté místo v absolutním pořadí. Do elitní šestice se dostal i zástupce rakouské jezdecké školy Achim Mörtl s 'enkovým' subaru.

Dalším kláním českého šampionátu bude Rallye Bohemia, která se v okolí Mladé Boleslavi uskuteční od 1. do 3. července.

Neoficiální výsledky:
1. Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC) 1:49:53,9 hod., 2. Pech, Uhel (Ford Focus WRC) -3:05,9, 3. Arazim, Gál (Mitsubishi Lancer EVO VIII) -7:26,6, 4. Mörtl, Detlef (Rak./Subaru Impreza Sti) -8:46,4, 5. K. Trojan, Řihák (Mitsubishi Lancer EVO VII) - 9:06,7, 6. Prokop, Gross (Suzuki Ignis S1600) -9:39,2.
Průběžný stav MMČR:
1. Pech, Uhel 114 bodů, 2. Š. Vojtěch, Ernst 97, 3. Kopecký, Schovánek (Mitsubishi Lancer EVO VII) 52, 4. Arazim, Gál 45, 5. Mörtl, Detlef 39, 6. K. Trojan, Řihák 32.

Reklama

Související témata: