Hlavní obsah

Škodu čeká premiéra při Turecké rallye

PRAHA

Poprvé se představí o nadcházejícím víkendu při Turecké rallye tovární tým Škoda Motorsport. Mladoboleslavská stáj opět vyslala do boje o body ve světovém šampionátu Armina Schwarze a Janne Tuohina, který loni za volantem Fordu Focus WRC dojel v okolí letoviska Kermer na sedmém místě.

Foto: Škoda Motorsport

Armin Schwarz pojede Tureckou rallye poprvé.

Článek

"Turecko je pro nás nové, ale je to další z rozpálených a drsných podniků, na které si v této části sezóny zvykáme. Absolvovali jsme před touto soutěží další testy a věřím, že bude opět patrné zlepšení našich výkonů. Začali jsme sbírat body a musíme se pokusit v tom pokračovat i na následujících podnicích," přeje si vedoucí týmu Martin Mühlmeier.

Schwarz jde do neznáma, nicméně očekává, že tratě soutěže nebudou tak drsné jako na Kypru."Dokud neodstartují seznamovací jízdy, nemohu si udělat obrázek o tom, co nás čeká. Myslím, že tratě budou o něco mírnější než na Kypru, ale někde naopak drsnější než v Řecku. Věřím, že dobrá ovladatelnost našeho vozu na takovýchto tratích pro nás bude výhodou," doufá německý jezdec.

Tuohino má o podobě rallye jasno."Turecko je něčím mezi Kyprem a Řeckem a myslím, že víme, co můžeme očekávat. Po Kyperské rallye jsme úspěšně testovali v Řecku a přišli jsme na nějaká vylepšení v nastavení vozu pro tento typ soutěží," prozradil třicetiletý Fin.

Sedmý podnik letošního mistrovství světa odstartuje ve čtvrtek večer krátkou diváckou rychlostní zkouškou. V páteční první etapě na posádky čeká šest rychlostních zkoušek, stejný počet měřených úseků jezdci projedou i v sobotu. V neděli program Turecké rallye uzavřou dvě erzety.

Reklama

Související témata: