Hlavní obsah

Loprais v Polsku tonul v bahně, ale dojel

Borne Sulinovo/Praha

Dvě pondělní etapy Rally Breslau v Polsku daly pořádně zabrat posádce Aleše Lopraise. V noci se auta doslova topila v bahně, přes den se jelo v hlubokém lese. Pořadatelé měli problémy s technikou a výsledky do večerních hodin nevydali.

Foto: Karel Felt, Právo

Tatra Princezna je připravena zaskočit v Polsku za Královnu 69.

Článek

„Noční etapa měla startovat o půlnoci, ale o hodinu se všechno zpozdilo kvůli extrémní průtrži mračen. Etapa měřila necelých šedesát kilometrů, ale pro mnohé posádky byla pohřebištěm jejich techniky nebo nechtěnou, ale o to větší bahenní lázní. Trať nevypadala tak obtížná, ale po projetí všech startujících před námi se stala doslova rodeem v bahně. Navíc nám už po dvanácti kilometrech vypověděly službu stěrače, takže jsme museli několikrát zastavit a otírat okna ručně. Do cíle jsme dojeli až ve čtyři hodiny ráno, ale patřili jsme k těm šťastnějším, co cíl viděli,“ uvedl pro Sport.cz Aleš Loprais.

Ještě v dopoledních hodinách se celý konvoj přesunul na start třetí etapy. „Jelo se asi 172 kilometrů, ale pro změnu hlubokým lesem po úzkých cestách. S něčím takovým se na Dakaru prakticky nepotkáte. Jízda byla náročná na přesnost navigace, průjezdů a také o tlumení a brzdách. Pořád si hrajeme s nastavením, abychom získali co nejvíc zkušeností před Dakarem. Tam nevíte, co vás kde potká. Jedeme, a to je důležité,“ dodal Loprais.

Výsledky z obou etap pořadatelé nevydali. „Měli problémy sami se sebou. Potíže s technikou závodní i komunikační, takže pořád něco ladí, takže na výsledky čekáme,“ konstatoval Loprais.

Reklama