Hlavní obsah

Loprais: Cestu nám museli prosekat

Borne Sulinovo/Praha

Polská Rally Breslau připravuje pro startující překvapení, jaká nezažijí ani na Dakaru. Úterní etapa se protáhla do středečních časných ranních hodin a pro mnohé startující znamenala i konec nadějí na dojetí. Posádka Tatry Královny 69 Aleše Lopraise se však probila do cíle.

Foto: www.loprais.cz

Aleš Loprais s kamiónem Tatra na trati Rally Breslau.

Článek

„Něco takového jsem opravdu nezažil. První část 158 km dlouhé etapy vedla vojenským prostorem v písku. To jsme si užívali. V některých úsecích jsme jeli rychlostí až 150 kilometrů v hodině. Druhá část ale vedla hlubokým lesem, kde se těží dřevo. Organizátoři nás zavedli do míst, která byla naprosto neprůjezdná. Museli jsme počkat, až se k nám dostanou těžké osmikolové kamióny s dřevařskou technikou a prokácejí nám cestu dál. Padlo pěkných pár stromů, abychom vůbec mohli projet. Opravdu nevšední zážitek," napsal pro Sport.cz v sms Aleš Loprais.

„K dispozici jsou jen neoficiální výsledky, v nichž figurujeme na prvním místě mezi všemi kamióny. To je potěšitelné, ale spousta kamiónů je ještě na trati, což znemožňuje vydat oficiální výsledky. Organizátoři musí operativně měnit program," dodal Loprais.

Reklama