Hlavní obsah

Kresta by chtěl v Řecku do první šestky

PRAHA

Protáhnout své úspěšné působení na Rallye Akropolis chce tovární tým Ford, jenž dokázal v okolí Lamie vyhrát čtyři z posledních pěti tradičních soutěží seriálu MS. Na startu osmého podniku světového šampionátu nebude chybět ani Roman Kresta, jemuž se letos na drsných šotolinových tratích na jihu Evropy dařilo - dvakrát skončil šestý, jednou sedmý.

Foto: Ford Motor Company

Ford Focus WRC Romana Kresty

Článek

"Rallye Akropolis patří mezi parádní soutěže, a tak se na představení v Řecku moc těším. Současně je ale poslední ze středomořských rallye jednou z nejtěžších vůbec. Drsný povrch, současně ale pěkně rychlý, což je pekelná kombinace. Tratě jsou docela široké a při druhém průjezdu budou poměrně čisté," věštil devětadvacetiletý rodák z Trnavy u Zlína v týmové zprávě.

Se soutěží nedaleko Atén si umí pěkně pohrát počasí, podle českého pilota by snad měly být podmínky stabilní. "Koukal jsem na předpověď počasí a snad by mělo být slunečno, bez deště. Takové podmínky mi vyhovují. Ale i kdyby pršelo, tak by to nebyl velký problém. Navíc jsou podmínky stejné pro všechny," upozornil.

Na start se v Řecku postaví potřetí v kariéře. "Ještě jsem Rallye Akropolis nedokončil, takže bych tady konečně rád zajel nějaký výsledek. Malcolm (Wilson, šéf týmu - pozn. red.) mi říkal, abych nejel tak opatrně jako v minulých soutěžích a rozjel se naplno hned od startu. Tak doufám, že jej nezklamu. Osobně bych bral za úspěch umístění v první šestce. Ostatně Malcolma by takový výsledek jistě potěšil taky," uzavřel se smíchem Kresta.

Reklama

Související témata: