Hlavní obsah

Subaru v Řecku podvádělo, zaplatí flastr

LAMIA (Řecko)

Pěkný skandál vyplaval na povrch po slavnostním startu 52. ročníku Akropolis rallye, osmém podniku mistrovství světa. Po čtvrteční show na olympijském stadiónu v Aténách a následním nočním preventivním vážení vozů v servisním parku v Lamii, středisku soutěže, se zjistilo, že čtyři vozy neměly předepsanou váhu. Všechny přesto v soutěži pokračují.

Článek

Nor Petter Solberg, vicemistr světa, pilot Subaru, stejně jako dva jeho týmoví kolegové Australan Atkinson a Francouz Sarrazin měli po úvodní rychlostní zkoušce auta lehčí až o 30 kilogramů proti původnímu vážení a nesplňovali předepsaný limit.

Řády v takovém případě hovoří o vyloučení ze soutěže. Vedení automobilové federace FIA, ale nakonec nechalo jezdce v soutěži. Tým zaplatí pokutu 60 tisíc eur, v přepočtu téměř dva milióny korun. "Být to někdo jiný než Subaru a Solberg, už v soutěži nebyl," zlobili se jezdci v zákulisí, oficiálně se to však nikdo říct neodvážil.

Solbergovi patří po sedmi rychlostních zkouškách čtrnácté místo, na vedoucího Loeba ztrácí tři minuty. "Byl to den plný problémů," stroze komentoval jízdu v tiskové zprávě týmu druhý muž šampionátu, aniž by předstoupil před novináře. K problému s nedostatečnou váhou se on a nikdo z týmu nevyjádřil.

Pokutou deset tisíc eur byl potrestán ještě Ital Gigi Galli s Mitsubishi Lancer, jehož vozidlo rovněž po převážení nesplnilo předepsanou váhu.

Reklama

Související témata: