Hlavní obsah

Rallye Akropolis: Loeb jde tvrdě za vítězstvím

LAMIA

Druhé etapě řecké Rallye Akropolis, která měla v sobotu na programu osm rychlostních zkoušek (RZ), bez potíží vévodil Francouz Sebastien Loeb s vozem Citroën Xsara WRC. V žádné z nich se nenašel rychlejší jezdec. Technické problémy postihly před startem osmé RZ pilota týmu BP Ford Romana Krestu. V soutěži pokračuje již jen jedna Škoda Fabia.

Foto: Citroën

Sebastien Loeb s citroënem na trati Mexické rallye.

Článek

Loeb v Řecku útočí na páté vítězství v řadě a prozatím mu to vychází na jedničku. V úvodní RZ druhého dne soutěže (8. RZ celkově) byl o téměř sedm vteřin rychlejší než Fin Marcus Grönholm s peugeotem. Po 12. RZ měl vedoucí muž šampionátu na Fina náskok téměř 27 vteřin. Na konci druhé etapy (15. RZ) se na druhé místo prodral Fin Toni Gardemeister s fordem. Loeb měl již přes minutu dlouhý náskok.

Na třetím místě jede Loebův týmový kolega Španěl Carlos Sainz. Na Gardemeistera však ztrácí jen necelých osm vteřin. Se ztrátou téměř minuty a čtvrt se Sainzovi na záda dívá Fin Marcus Grönholm s peugeotem.

Roman Kresta byl po prvním dni až na 54. místě. Na startu osmé RZ měl potíže s motorem, a do závodu neodstartoval. V neděli by měl podle dostupných informací nastoupit ve zvýbajících čtyřech RZ.

Obhájce prvenství v Řecku Petter Solberg se subaru dohání ztrátu, kterou nabral v pátek po pádu do příkopu a při potížích s prasklou poloosou. V závěru druhé etapy se posunul už na deváté místo a momentálně by bodoval alespoň do Poháru konstruktérů.

Řecká šotolina nesvědčí fabiím

Ze tří vozů, které tým Škoda Motorsport na start Rallye Akropolis postavil, pokračoval v soutěži již jen jeden. Za volantem Fabie WRC byl Armin Schwarz, který jel na průběžném 27. místě. I v jeho případě však musel tým využít pravidla SuperRallye. Druhou etapu dokončil na 23. místě s téměž půlhodinovou ztrátou na Loeba.

Reklama

Související témata: