Hlavní obsah

Kopecký nejrychlejší na Bohemia rallye, vyhrál Štajf

MLADÁ BOLESLAV

Jan Kopecký za volantem tovární Škody Fabia WRC byl stejně jako v lůoňském roce nejrychlejším jezdcem Bohemia rallye. Oficiálním vítězem šestého podniku mistrovství České republiky je ale Vojtěch Štajf se subaru, protože soutěž v okolí Mladé Boleslavi je součástí Ebropského poháru a kategorie A8 se do výsledků nezapočítává.

Článek

Kopecký kraloval absolutnímu pořadí 32. ročníku soutěže od páteční divácké supererzety v Sosnové a první pozici neopustil ani v následujících dvanácti rychlostních zkouškách.

"Soutěž jsem si opravdu užil a není to jenom proto, že jsem ji podruhé v řadě vyhrál. Byla to důležitá možnost přípravy na Německou rallye, na které nás ale čeká naprosto odlišná výzva. Podařilo se nám pro podnik MS najít dobré nastavení vozu," pochvaloval si v cíli Kopecký.

Druhého Václava Pecha nakonec porazil o téměř tři minuty. Třetí skončil Emil Triner, který v neděli dokázal udržet za svými zády dotírajícího Štěpána Vojtěcha.

Podobně jako Triner si vedl i Štajf, jenž skončil v absolutním pořadí šestý. Svého hlavního soka v boji o triumf v EP Slováka Jozefa Béreše porazil o necelých 19 vteřin. Třetí v redukovaných výsledcích byl obhájce loňského prvního místa Josef Peták.

Sedmým dílem mezinárodního českého šampionátu bude srpnová Barum rallye. V okolí Zlína se pojede od 18. do 21. srpna a bude součástí mistrovství Evropy, takže by v ní vozy kategorie A8 neměly startovat vůbec.

Bohemia rallye - neoficiální výsledky
1. Kopecký, Schovánek (Škoda Fabia WRC)2:07:12,8
2. Pech, Uhel (Ford Focus WRC)+ 2:56,0
3. Triner, Hůlka (Škoda Octavia WRC)+ 7:04,1
4. Š. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC)+ 7:22,9
5. Trněný, Pritzl (Škoda Octavia WRC)+ 8:06,3
6. Štajf, Černoch (Subaru Impreza Sti)+ 12:01,4
7. Béreš, Starý (SR/Subaru Impreza Sti)+ 12:20,2
8. Peták, Benešová (Renault Clio S1600)+ 13:59,8

Reklama

Související témata: