Hlavní obsah

Škoda chce na Argentinské rallye ukončit smolné období

MLADÁ BOLESLAV

Zapomenout na nevydařenou první polovinu sezony a vylepšit si renomé. To jsou cíle, se kterými se postaví dvojice pilotů týmu Škoda Motorsport na start Argentinské rallye. Barvy mladoboleslavské stáje bude v Jižní Americe, kde se od čtvrtka uskuteční devátý díl mistrovství světa v automobilových soutěžích, vedle Armina Schwarze hájit Jani Paasonen. Český tým má z osmi letošních startů na kontě jen osm bodů.

Foto: Škoda Motorsport

Škodovkám se v letošním ročníku MS zatím nedaří.

Článek

Oba piloti se budou muset vyrovnat s informačním handicapem, co se nastavení vozu týká. Před rokem totiž Škoda v Argentině nestartovala, takže fabie WRC se na šotolinových tratích v tamních horách představí poprvé. "Přestože budeme poněkud v nevýhodě, náš cíl zůstává stále stejný. Věříme, že naše smolné období skončilo a zajedeme dobrý výsledek," uvedl vedoucí týmu Martin Mühlmeier v oficiální tiskové zprávě.

Ukončí Škoda na Argentinské rallye smolné období?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Němec Schwarz potřebuje v Argentině hodit za hlavu dosavadní nepřesvědčivé výkony, předpoklady pro solidní výsledek má Fin Paasonen, který před rokem v Argentině skončil třetí mezi vozy skupiny N a v absolutním pořadí byl jedenáctý.

"Před rokem jsem zde jel poprvé. Věřím tedy, že i při svém prvním startu s vozem kategorie WRC tu zajedu dobrý výsledek," řekl Paasonen, který ale rovněž v této sezoně při startech za Škodu nezáří. V Mexiku ani v Řecku do cíle nedojel.

Paasonen se stejně jako Schwarz a další jezdci bude muset vyrovnat s podmínkami odlišnými od dosavadních rallye. Argentinská soutěž se totiž koná v tamním zimním období a vysoko položené tratě mohou překvapit velmi proměnlivým počasím. Během chladných rán je třeba počítat s mlhou, během poledne naopak s vysokými teplotami.

"Místy je rychlá a místy se její povrch blíží drsné Akropolis. Cesty jsou často vlhké a soutěž je proslulá četnými brody, na které tu narazíte téměř na každé rychlostní zkoušce," charakterizoval rallye Schwarz.

Reklama

Související témata: