Hlavní obsah

Ogier vede Australskou rallye, Volkswagen má na dosah titul

Favorizovaní jezdci Volkswagenu kralují Australské rallye i po dnešní druhé etapě a mají tak na dosah titul v hodnocení značek. V čele je před nedělní závěrečnou etapou Sébastien Ogier z Francie před Jarim-Mattim Latvalou z Finska a Andreasem Mikkelsenem z Norska. Německé automobilce stačí o víkendu vybojovat pět bodů, aby si titul zajistila už v Austrálii.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Francouz Sébastien Ogier na ilustračním snímku z Německé rallye.

Článek

Ogier dnes s Latvalou sváděl souboj o vedení. Den začal lépe Fin, jenž týmového kolegu po vítězství v úvodní erzetě z prvního místa sesadil a v čele se držel i po dalším vyhraném měřeném úseku. Francouz ale znovu zaútočil a vítězstvím ve třetí rychlostní zkoušce dne se vrátil do vedení, které pak už jen navyšoval.

Latvala o první místo přišel i kvůli špatnému výběru pneumatik ve třetí erzetě. "Byla to jednoznačně špatná volba. Připravili jsme se na déšť, ale pak bylo úplné sucho," konstatoval Fin.

Před třetí etapou vede Ogier před Latvalou o 11,8 sekundy, třetí Mikkelsen ztrácí dalších 13,5 sekundy. Krok s volkswageny drží britský jezdec Kris Meeke v citroënu, který ještě po šesti rychlostních zkouškách prvního dne vedl, pak se ale propadl na čtvrté místo. To mu patří i po dnešku, za Ogierem zaostává o 26,8 sekundy. Fin Mikko Hirvonen z Fordu ztrácí na pátém místě už téměř minutu a půl.

Český účastník MS Martin Prokop v Austrálii nestartuje.

Australská rallye, podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích - po 2. etapě:
1. Ogier, Ingrassia (Fr./Volkswagen Polo R) 2:03:55,3,
2. Latvala, Anttila (Fin./Volkswagen Polo R) -11,8
3. Mikkelsen, Floene (Nor./Volkswagen Polo R) -25,3
4. Meeke, Nagle (Brit., Ir./Citroën DS3) -26,8
5. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Ford Fiesta RS) -1:27,2
6. Östberg, Andersson (Nor./Citroën DS3) -2:08,2

Reklama

Související témata: