Hlavní obsah

Kresta se v Argentině vrátí k opatrné jízdě, chce dojet do cíle

PRAHA

V Řecku před třemi týdny měl Roman Kresta ukázat, co v něm je, a jeho snažení na Akropolis rallye skončilo nehodou, technickými potížemi a zdravotními problémy spolujezdce. O tomto víkendu v Argentině se tovární jezdec Fordu vrátí k taktice, která vedla k úspěchům v první polovině sezóny. V devátém závodě mistrovství světa je hlavním Krestovým cílem dojet do cíle.

Foto: Ford Motor Company

Roman Kresta.

Článek

"Důležité je, abych si nestavěl cíle příliš vysoko. Pro mě je nejdůležitějším aspektem to, abych s argentinskými rychlostními zkouškami získal co nejvíce zkušeností. To je to, co mi v budoucnu pomůže," řekl devětadvacetiletý Kresta v tiskové zprávě Fordu.

Dokončí Kresta Argentinskou rallye?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Ve okolí turistického střediska Carlos Paz chce začít rovnoměrným tempem bez zbytečného riskování. "Své úsilí zaměřím na dokončení soutěže. Tato taktika již v průběhu sezony přinesla body jak pro mě, tak pro Ford. Doufám tedy, že stejné to bude i v Argentině," uvedl Kresta, kterému patří v průběžném pořadí šampionátu devátá pozice s deseti body.

Možný pojede s chráničem

Opatrnost volí i proto, že se v Argentině představí v soutěži poprvé. V roce 2001 zde sice absolvoval seznamovací jízdy, ale závod bude něco jiného. "Seznamovací jízdy mi poskytnou určitou představu o charakteru tratí, ale jak to opravdu vypadá, to uvidím, až pojedu rychlostní zkoušky v ostrém tempu. Pak pro ně získám ten správný cit," vysvětloval rodák z Trnavy na Zlínsku. Podobnou situaci ale již letos zažil několikrát, takže nervózní z ní není.

V Jižní Americe bude ale česká posádka částečně handicapována zdravotním stavem spolujezdce Jana Možného. Ten má totiž po nehodě v Řecku a předtím na Novém Zélandu stále problémy s žebry. Podle informací internetového serveru motorhome.cz by měl třicetiletý Možný jet se speciálním plastových chráničem.

Reklama

Související témata: